1/7

Call of Duty: Black Ops 2 (Multiplayer Rehber)

Selçuk İlbakan 5.12.2012 - 15:57
"silbakan" adlı kullanıcımızdan güzel bir Black Ops 2 multiplayer rehberi
Aşağıdaki Call of Duty: Black Ops 2 multiplayer rehberimiz, silbakan nick'li okurumuz Selçuk İlbakan tarafından hazırlanmıştır. Kendisine katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. 

Black Ops II (Bops II) oyununu Black Ops I (Bops I) oyununun devamı niteliğinde düşünsenizde Bops II Alex Mason’ın ekseninde dönmüyor. Bops I’deki karakterlerin   ileriki dönemde gerçekleşen etkileşimleri işlediğinden, Bops I ile Bops II hikaye olarak farklı olmuş. Zaten konu anlatımında geriye dönüşler ve ara videolar ile Bops  I’i oynamayanların da konu hakkında fikir sahibi olması sağlanmış. Bazı oyuncular Bops II‘de Alex Manson’ın Kravchenko ile  karşılaştığında bu kişiyi neden öldürmek  istediğini ve  oyunda niçin Matrix misali sayıların göründüğüne bir anlam veremeyebilirler. Devamında bu konuya pek değinilmediğinden önemseminize de gerek yok.

Bops  II’nin genel dinamiklerine baktığımızda grafik konusunda zaten Frostbite 2 oyun motorunun grafik görüntü kalitesine ulaşacağını beklemiyorduk. Grafik konusunda  çok fazla bir beklentimiz olmadığından beklediğimiz gibi olmuş diyebilirim.( HD 7850 bir ekran kartı ile full ayarlarda  oynadığımı belirtmek isterim.) Bops II   sistemi çok fazla kasan bir oyun. Tipik Treyarch özelliği. İyi bir bilgisayar sisteminiz yok ise alacağınız zevk bu oranda düşecektir. Gelecekte geçen bölümlerdeki  karakter ve silah modellemesi iyi olmuş diyebilirim.

Müzik konusuna gelince açıkçası zevkler değişkenlik gösterebilir, ama bana göre çok iyi değil diyebilirim. Sonuçta müzik hikayenin anlatımı ve oyuncunun havaya  girmesinde önemli bir faktörtürdür. Bence sadece “Karma” bölümündeki müziklerin oyuna etkisi güzel olmuş. Bu havayı oyunun genelinde hissedemedim.

Call of Duty: Black Ops 2 (Multiplayer Rehber)
Oynanış olarak baktığımızda ise Bops II'de düşmanınızı vurduğunuzda ekranda çarpı şeklinde efektin çıkması ile oyuncuda oluşturduğu öldürme hissi çok güzel olmuş.  Oynanış kısmında ise karakterlerin hareketi, koşması, ilerlemesi, ölmesi bir önceki serilere göre daha yavaş olmuş. Tabii ki bu durumu iyi veya kötü olarak  yorumlayamıyorum. Sonuçta bu kişiden kişiye göreceli olarak değişebilir. Bazı oyuncuların daha da hoşuna gidebilir.               

Bops II oynamaya başladığınızda belki de Call of Duty oyunlarındaki en kötü açılışa ve başlangıca sahip oyunlardan biri olduğunu düşünmeye başlıyorsunuz ki   gelecekteki görevlere geçtiğinizde bu fikriniz değişiyor. Treyarch Bops II’de bir çok araç ve gereci oyuna eklemiş durumda gelecekte geçen görevlerde. Casus böcek,  Drone, Claw, Black hut, F35  vs.. gibi birçok teklonojiden yararlandığınız gibi geçmişteki bölümlerde ise molotof kokteyli, ayı kapanı gibi eski yöntemleri de  kullanabiliyorsunuz.

Call of Duty: Black Ops 2 (Multiplayer Rehber)