Call of Duty: Black Ops, Modern Warfare 2'yi geçti

Mahmut Saral 12.11.2010 - 10:43
Beklenen oldu. Yeni rekor Black Ops'un
Infinity Ward'un geliştirdiği Modern Warfare 2, geçtiğimiz yıla damga vurmuş, ilk 24 saatte 4.7 milyon satarak büyük başarı elde etmişti. Böylelikle tüm zamanlar rekorunu eline alan oyun, 1 günde 310 milyon dolarlık gelir sağlamıştı. Üstelik bu rakam, sadece Kuzey Amerika ve İngiltere'yi kapsıyordu.

Girişi Modern Warfare 2 ile yaptık, ama yola Black Ops ile devam edelim. Evet, rekorun yeni sahibi Black Ops oldu ve tüm zamanlardaki en büyük açılışı yapan isim olarak Black Ops, tarihe geçti. Activision'ın belirttiğine göre Call of Duty: Black Ops, çıktığı ilk gün toplamında 5.6 milyon satıldı. Bu rakam, sadece Kuzey Amerika ve İngiltere satışlarından oluşuyor ve firmaya  360 milyon dolarlık bir kazanç sağladı. Dün yaptığımız haberde ise, Black Ops'un "tüm dünya toplamında" 7 milyon sattığını belirtmiştik.

Call of Duty: Black Ops, Modern Warfare 2'yi geçti
Böyle benzersiz bir başarı ve akabinde su gibi akan paralar gelince, Activision'ın başkanı Bobby Kotick de doğal olarak keyifli bir gün geçirdi. Kotick, zaten daha önceden de "Black Ops'un rekor kıracağını" her defasında dile getiriyordu. Dünyada 25 milyondan fazla Call of Duty oyuncusu olduğunu belirten Kotick, bu ilgi karşısında daha iyi hizmetle ve yeni ürünlerle tekrardan oyuncuların karşısına çıkacaklarını bildiriyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 11:30
Kalan Karakter: 300 Gönder
Call of Duty: Black Ops, Modern Warfare 2'yi geçti
İlginizi Çekebilir