1/3

Call of Duty: Black Ops

Eren Köksal 22.10.2010 - 13:32
Soğuktan kanım donmuş, vurulsam akar mı?
İlk oyunundan beri kendini geliştiren, heyecan ve aksiyonun dozunu sürekli arttıran Call of Duty serisi, son üyesi ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Oyunumuz, kendine has hikâyesi ve tarzı ile Modern Warfare serilerinden ayrılıyor. Call of Duty : Modern Warfare 2'yi Infinity Ward'ın imzası ile oynadık, fakat Black Ops, Treyarch yapımı olarak karşımıza çıkacak. Yapımcılar, Black Ops’u o kadar ciddiye alıyor ki, önceden World at Ward’da çalışan ekibin sayısında şimdi bir buçuk kat artışa gidilmiş.

Treyarch, bu seriye yabancı değil. O yüzden oyuncuların nasıl beklentiler içinde olduğunun da farkında. Görev çağrısı, bizi bu kez Soğuk Savaş ve Vietnam cephelerinden selamlıyor. Atmosfer çok yoğun, savaşın sisi üzerimizde olacak gibi. Bulunacağımız savaş toprakları ise ''şimdilik'', Vietnam, Küba, Güney Amerika, Laos ve Ural Dağları olarak görünüyor. Tabii ki bunlarla sınırlı kalmayacağız. Düşmanlarımız, Kuzey Vietnam Ordusu, Sovyetler Birliği Silahlı Kuvvetleri ve Viet - Cong güçleri olacak. Biz de yalnız değiliz, SOG Güçleri ve ABD ordusu bizimle.

Call of Duty: Black Ops
Black Ops ile birlikte birçok savaş sanatını benimseyeceğiz. Kanlı savaş sahnelerinin yanında, sessiz sessiz avlandığımız bölümler de olacak. Bu tarz yaklaşımlar güzel bir şekilde dengelendiğinde oyunun değerini ve atmosferindeki derinliği de arttıracaktır. Dünya Savaşları'nın ardından bambaşka bir tarz ile gelen Black Ops, önceki oyunlardaki gibi sinematikleriyle, karakterleri ve diyalogları ile bizi savaşın derinliklerine sokacak. Tünellerde, karanlık alanlarda savaşacağız. Yukarıda bahsettiğim gibi ister sessiz, sinsice ilerleyeceğiz, ister etrafı kana bulayacağız. Bu seçim oyuncuya kalmış. Bir yenilik de yüzerken savaşmak. Savaş esnasında helikopterimiz parçalanacak ve su içinde C4 bile yerleştirip patlatabileceğiz. Ayrıca, helikopter ve jet bile kullanabileceğimizi belirtmiş miydim?

Bu yoğun savaş atmosferini yaratmak istiyorsanız, grafiklerin yanında seslendirmeleriniz ve ses efektleriniz de iyi olmalı. Bunun için Treyarch, profesyonelleri kullanmış. Victor Reznov'u Gary Oldman, CIA görevlisi Jason Hudson'u da Ed Harris seslendirecek. Bu profesyonellerle yetinmeyen Treyarch, senaryo yazımı ve diyaloglar için de David S. Goyer'dan yararlanmış (kendisini Kara Şovalye filminden tanıyoruz). Göründüğü gibi Treyarch, oyundan ziyade bir filmde başrolü kapmamızı istiyor.