1/2

Call of Duty Elite Gamescom notları

Berkant Jeff Akarcan 22.08.2011 - 17:30
Sosyal Oyunculuk baştan tanımlanmak üzere!
“Bir servis, bir oyundan daha iyi olabilir mi?” – Bu sorunun yanıtını arıyorum Call Of Duty: Elite’ı gördüğümden beri. Modern Warfare 3 konusunda ümidim olmadığı için MW3’ü denedikten hemen sonra Elite sunumuna koşarak gittim dolayısıyla. Ve itiraf edeyim, bu kadarını beklemiyordum.

Call of Duty Elite Gamescom notları
Call of Duty: Black Ops için bir sosyal ağ desek yanlış olmaz ama bunu sadece arkadaşlarınızın aktivitelerini görüp duvarına yazabildiğiniz bir servis olarak görmeyin. Sonbaharda tüm oyuncularla buluşacak olan Elite, sosyal oyunculuğun tüm kurallarını değiştirecek.

Elite’ın tuttuğu istatistikler inanılmaz detaylı. En basitinden, toplam oyun sürenizin ne kadarında hangi moda hangi haritada geçirdiğiniz, ya da dakika başına düşen skorunuz gibi veriler var. Ama Activision işi abartmış detay konusunda, mesela hangi haritada en çok nerelerde aksiyona girdiğiniz (Heat Map), ya da hangi noktada öldüğünüz ve sizi öldürenin hangi noktada olduğuna kadar tonlarca bilgiye ulaşabiliyorsunuz. Bu da demek oluyor ki, Elite sadece oyun bilginizi toplamakla kalmıyor; size de yardımcı oluyor kendinizi geliştirebilmeniz için. Bu raddede oynarsanız ne kadar süre sonra level alacağınızı hesaplıyor, son on maçınızın her türlü detayını profilinizde gösteriyor. Bunların yanı sıra “Improve” bölümünde her harita, her mod, her silah için yazılı ve video rehberleri ile interaktif bir FAQ bölümü var. Yani hangi silahla hangi mesafeden ateş edersem en çok verimi alırım gibi hesaplamalar yapıp, kendinizi geliştiriyorsunuz.