Call of Duty: Infinite Warfare iptal edilen extinction modu

Emir Özkayalar 27.04.2022 - 17:20
Call of Duty’nin eski geliştiricileri, İnfinite Warfare’dan çıkarılan extinction modu hakkında Twitter’da açıklamalarda bulundular.

İnfinity Ward, 2013 senesinde piyasaya sürülen Call of Duty: Ghost ile seride birtakım değişikliklere gitme kararı aldı. Bu karar Modern Warfare serisinin Spec Ops co-op yapısından çıkıp biraz daha zombi modu tadında bir şeyler yapmaktı. İşte Extinction modu bu şekilde doğdu. Extinction, Cryptids ismi verilen ve dinozorlardan çok daha önce var olan antik uzaylıların işgal ettiği bölgeyi temizlemek üzerine kurulu bir oyun modu.

Aşina olduğumuz zombi modunda harita yuvarlak bir yapıya sahipti. Extinction modunda ise harita büyük ve dikey bir yapıda. Zombi modu kadar ses getirmese de kendine has bir kitlesi oluşmuştu. Şimdiyse edinilen yeni bir bilgiye göre, İnfinite Warfere’de de böyle bir mod olabilirdi ancak stüdyo bu fikre pek sıcak bakmadı.

Call of Duty: Infinite Warfare iptal edilen extinction modu

Infinity Ward uzay fikrine çok sıcak bakmıyor

Geçtiğimiz günlerde Call of Duty’nin eski geliştiricisi olan Brian Bright ve Lee Ross, Twitter’da Extinction 2 modu hakkında konuştular. Geliştirilen modun, gerçek zamanlı strateji mekanikleri içerdiğini ve Fortnite’ın üs kurma mekaniğine oldukça benzer bir mekaniğe sahip olduğunu söylediler. Bunların dışında hazırlanan ancak hiç yayınlanmayan bir videonun bahsi geçti.

Muhtemelen modun reklamı olacaktı ancak fikir rafa kaldırılınca haliyle biz oyunculara hiç ulaşmadı. Extintion 2’nin rafa kaldırılmasının sebebi olarak Bright, stüdyonun seriyi uzaya çıkarmak konusunda endişelere sahip olmasını gösterdi. Bright ayrıca bu mod ile devam edilseydi, İnfinity Warfare’in oldukça çok sevilen zombi modunun hiç olmayacağının altını çizdi.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 14:33
Kalan Karakter: 300 Gönder
Call of Duty: Infinite Warfare iptal edilen extinction modu
İlginizi Çekebilir