Call Of Duty: Modern Warfare 3'de Hile Kontrolden Çıktı

Utku Biçer 25.12.2023 - 14:44
Call Of Duty: Modern Warfare 3’ün başı hileyle belada. Birçok oyuncu ve topluluk üyesi hilenin artık kontrolden çıktığını düşünüyor.

Call Of Duty: Modern Warfare 3 oyuncuları, 2023 Kasım ayından bu yana yaklaşık 23.000’den fazla hesabın yasaklanmasına rağmen çok oyunculu modda hilenin hâlâ kontrol altına alınamadığını düşünüyor. Ricochet hile önleme sisteminde birçok yeni güncelleme yapılmasına rağmen, birçok oyuncu hala bunun yeterli olmadığına inanıyor.

Modern Warfare 3 Sezon 1, tatil temalı modlar ve ödüller içeren “CODMAS” etkinliği sınırlı süreli olarak devam ediyor. Oyuncular popüler olan Shipment ve Highrise haritalarının yılbaşı temasına ait yeni görünümleriyle beraber keyfini çıkartabilir. Ayrıca yeni Infectious Holiday ve Snowfight modları da mevcut olan Infected ve Gunfight’a yeni dokunuşlar getiriyor. Oyuncular 3 Ocak tarihine kadar Modern Warfare 3’teki Santa’s Slayground mücadelelerini tamamlayarak bitirici hareket, yeni bir kartvizit ve çok daha fazla ödül kazanabilirler. Tüm bu etkinliklerin yanı sıra hile konusu hala gündemde olduğu için oyun tatil modu sezonu tüm kullanıcılar için neşe kaynağı olamadı.

Call Of Duty: Modern Warfare 3'de Hile Kontrolden Çıktı

CoD: Modern Warfare 3'de Hile Kullandıkları İçin Kasım'dan Beri 23.000 Hesap Yasaklandı

Resmi Call Of Duty Updates Twitter hesabından atılan bir tweet’e yanıt olarak, oyuncular ve birçok topluluk üyesi hilenin “kontrolden çıktığını” ve oyunu gerçekten mahvettiğini düşünüyor. 12 Kasım’dan bu yana 23.000’den fazla hesap yasaklandı. Bu yüksek sayıdaki hesap yasaklanmasına rağmen çoklu oyunculu oyun listelerinde ve dereceli oyunlarda hile hala daha büyük bir sorun olmaya devam ediyor. Toplululuk, haksız bir avantaj elde edebilmek için aimbot yazılımı ve diğer farklı yazılımları kullanan hilecileri bildirmeye devam ediyor. Oyuncular ayrıca Modern Warfare 3’teki raporlama sisteminden de memnun değiller. Raporlama sistemindeki hatalar nedeniyle hile araçları kullanmayan yetenekli oyuncular da raporlanıyor ve bu oyuncular yasaklanıyor.

Diğer pek çok kişi ise yasaklanmış olan 23.000 hesabın oyuncu tabanında çok küçük bir bölümünü oluşturduğunu ve oyunun ilk sezonunda yüz binlerce aktif oyuncunun PC’de ve konsollarda oynadığına dikkat çekiyor. Bazı hayranlar ise Activision ve Sledgehammer Games’in Modern Warfare 3’te hileye karşı verdiği çabadan oldukça umutlu. Makine öğrenimi tespitleri kullanılmaya başlandı, bu da ileride daha fazla hack yazılımı ve hile kullanan hesapların tespit edilebileceği anlamına geliyor.

Sledgehammer Games’in gelecek sezonlarda ve güncellemelerde oyunun çok oyunculu modunu geliştirmesi konusunda oldukça tutuklu olduğundan, topluluğun hile yapmaya devam edeceği tahmin ediliyor. Eğer Sledgehammer Games Modern Warfare 3’te hileyi büyük ölçüde azaltmayı başarabilirse, daha fazla oyuncu uzun vadeli olarak oyunu desteklemeye devam edecektir. Geliştirilmiş hile koruması sayesinde oyuncu tabanı kitlesini elinde tutarak çıkması planlanan Call Of Duty 2024’e olan güvenini de arttırabilir. 

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 21:40
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.12.2023 22:15
Adamı görmeden beni öldürüyor kayıtı izliyorum ben daha duvar arkasındayken adam beni eliyle koymuş gibi gelip vuruyor hatta fazla ses yapmadığım halde adam ta baştan beri beni takip ediyor duvarı izliyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.12.2023 13:07
Adam zıplarken headshot yapıyor nasıl hile yok...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.12.2023 01:40
Hile pc de yapiliyor. Konsolda boyle bir sansin yok. Yani dosya flan indirip bazi seyleri degistiremedigin icin yapilmasi imkansiz. Arti optimizesi iyi konsolun ben gayey memnunum sifir hile..
Kalan Karakter: 300 Gönder
Call Of Duty: Modern Warfare 3'de Hile Kontrolden Çıktı
İlginizi Çekebilir