1/4

Call of Duty sırları - Bölüm 2

Murat Halilbeyoğlu 31.12.2010 - 12:32
Sırada en çok beğenilen karakterlerden, Captain Price var...
Yüzbaşı John Price aslında biraz akıl karıştırıcı bir karakterdir. Çünkü farklı zaman dilimlerinde geçen farklı Call of Duty oyunlarında boy göstermiş ve oyuncuların neler olduğunu tam anlatamadığı bir durum yaratmıştır.

Price, nam-ı diğer Bravo Six, İngiliz bir karakterdi. Call of Duty 4: Modern Warfare ve Call of Duty: Modern Warfare 2 oyunlarında karşımıza çıktığı gibi daha önceki CoD oyunlarından Call of Duty ve Call of Duty 2 oyunlarındaki Price ile de karıştırılır hatta benzetilir.

Ancak oyunu belli bir mantık açısı ile kronolojik olarak sıralarsak bunun mantıken imkansız olduğu anlaşılır. Nitekim adı sadece Price olan –ki büyük olasılıkla bu onun soyadı- karakter ikinci dünya savaşında savaşmışken, John Price’ın yaşadığı macera 2000’li yıllarda geçiyor.

Görüntü, isim ve diğer özelliklerdeki benzerliklere dayanarak oluşan genel kanı, iki Price’ın bir akrabalığı bulunduğu, hatta bu ikilinin baba oğul olduklarıdır.

Ancak biz şimdilik Modern Warfare oyunundaki John Price’ın tarihini biraz irdeleyeceğiz.

John Price -Mahkum 627-

İngiliz SAS ekibinin bir üyesi olan Price genelde modifiye edilmiş M4A1 tüfeği kullanır ve saha operasyonlarında bere giyer. Modern Warfare 2’de –ki ilk oyundan beş sene sonrasını anlatır- Price bir Rus esir kampında mahkum olarak karşımıza çıkar. İlerleyen bölümlerde kurtarılır ve Task Force 141 (Görev Gücü 141) ekibinin komutanı mevkiine getirilir. Price’ı Billy Murray seslendirmiştir.

Call of Duty sırları - Bölüm 2
Oyuncular tarafından John Price'ın babası olabileceği düşünülen, ilk Call of Duty oyunundaki Price adlı diğer karakter

Biyografi

SAS Ekibi – Teğmen

Modern Warfare’deki olaylardan önceki on beş sene boyunca Price, 22’nci SAS Alayı’nda teğmen rütbesi ile görevini sürdürmüştür. Bu sırada Ukrayna’da Çernobil yakınlarında Imran Zakhaev’e düzenlenecek suikast görevinde Yüzbaşı MacMillan’ın emrinde çalışmıştır. Bu görev esnasında Price Zakhaev’i M82 tüfeği ile vurarak öldürdüğüne inansa da, Zakhaev ağır yaralanmış bir kolla kurtulmuştu. İkili daha sonra Zakhaev’in askerleri tarafından kıstırılmış, çıkan çatışmada MacMillian Mi-28 helikopterinden düşerek sakatlanmıştır. Kazadan sonra Price MacMillian’ı kaçış noktasına kadar taşımış, burada uzun bir süre düşmana karşı direndikten sonra merkez tarafından kurtarılmışlardır.