CeBIT 2010 Günlükleri - Bölüm 1

Mahmut Saral 18.10.2010 - 10:53
Tüm ekip olarak CeBIT fuarındayız
Avrasya'nın en büyük bilişim fuarı olan CeBIT 2010, geride bıraktığımız gün itibariyle başladı. Önemli teknoloji firmalarının, yayın organlarının ve Internet dünyasının temsilcilerinin yer aldığı organizasyon, başlangıç gününün "İstanbul'un Kurtuluşu"na denk gelmesi sebebiyle de güzel bir ilgiyle karşılaştı. A Plus çatısı altında Merlin'in Kazanı ve Techno-Labs olarak biz de 7A 44 standında yerimizi aldık.

Peki nedir, biz ne yapıyoruz, ne sunuyoruz? Teknoloji veya oyunlar hakkında merak ettikleriniz, paylaştıklarınız olabilir, ya da sadece sohbet için bile standımıza uğrayabilirsiniz. Playstation Move, 2 gitar eşliğinde Guitar Hero: Warrior of Rock, 3 monitörlü ve sürücü setiyle (koltuk, direksiyon, pedallar, vites) hazırlanan Need for Speed: Shift deneyimi ve Pro Evolution Soccer 2011, siz sizayetçilerimizi bekliyor. Tabii ki ilerleyen günlerde ortaya çıkaracağımız sürprizlerden bahsetmiyorum bile.

İlk gün itibariyle genel ilgi odağı Playstation Move'un üzerindeydi. Sony'nin yeni nesil teknolojisi olan bu cihaz, elinizdeki kontrolör sayesinde hareketlerinizi algılıyor ve oyuna direkt aktarıyor. Move'u deneyebileceğiniz 5 oyunumuz var standımızda. Bu oyunların ana amacı; size çok detaylı hikâye modları sunmak değil, sadece cihazın nasıl işlediğini göstermek ve sizi fazlasıyla eğlendirmek. İnanın, bunu gerçekten başardığını söyleyebilirim. Bizimle sohbet eden konuklarımız, sürekli Move hakkında bilgi istedi ve cihazın fiyatını sorup satın almak isteyenler dahi oldu. Eğer o gün orada satış için olsaydık, belki de bayağı Move satacaktık, bilemiyorum. Ayrıca Move deneyimleri sırasında oldukça ilginç ve komik görüntülerle de karşılaşmak mümkün. Bazen kendinizi oyuna kaptırıyor ve öyle hareketler yapıyorsunuz ki, henüz olaydan haberi olmayan birileri sizi görünce şaşkınlığını gizleyemiyor.

CeBIT 2010 Günlükleri - Bölüm 1
Standımıza gelen iki fuar ziyaretçisinin arasında geçen diyalog: "Bak bu Move. Sony'nin yeni cihazı. Microsoft da buna benzer bir şey yapacaktı, ama geç kaldı, her zamanki gibi..."

Ara ara fuar alanında yaptığım gezilerde, diğer stantlara da göz atmayı ihmal etmedim tabii ki. İlgi güzel düzeydeydi, ama genel anlamda Merlin alanındaki kadar yoğun ilgiyi ve eğlence ortamını farklı bir yerde görmedim. Üstelik bunun hafta içi bir gün olduğunu göz önüne alırsak, hafta sonunun gelmesiyle birlikte konuk akınının yaşanacağını tahmin etmek zor değil. Oyunlarımız ve donanımlarımız hazır ve nazır. Sürpriz hediyelerimiz de öyle. Hediyelerden bahsetmişken, mesela bir Split Second araba figürü, Avatar karakter figürü, Sonic'in PS3 oyunu, Assassin's Creed 2 PC oyunu veya Aion'un yeni oyun paketi. Bunlar sadece birkaç örnek. Eğer bizi iyi oyun oynadığınıza ikna ederseniz, siz de kazanabilirsiniz. Söz gelimi dün, bir konuğumuz Expert zorluk seviyesinde Guitar Hero: Warrior of Rock'da gayet iyi bir performans sergiledi. Bunun sonucunda sadece alkışlarla kalmadı, hem günün hatırası, hem de çabasının bir ödülü olarak Avatar figürünün sahibi oldu.

Bugün, fuarın ikinci günü. Merlin'de oyun keyfi bitmiyor, bugün de birçok oyunla heyecan akşam saatlerine kadar sürecek. Eğer fuara yolunuz düşerse, mutlaka A Plus standına (7A 44) bekliyoruz.

Not: Standımızda çekilen fotoğraflar, kısa süre sonra hem sitemizin galeri kısmında, hem de Facebook'taki Merlin'in Kazanı sayfasında yayımlanacaktır. Bilginize...
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 07:28
Kalan Karakter: 300 Gönder
CeBIT 2010 Günlükleri - Bölüm 1
İlginizi Çekebilir