Centrino Pro'nun Logoları tanıtıldı

Sami Türk 3.06.2010 - 12:31
Centrino Pro'nun Logoları tanıtıldı
Geçtiğimiz senelerde dizüstü sektöründe, çıkışı itibariyle , dünyanın en büyük yarı iletken imalatçısının Intel işlemci, Intel yonga seti ve WLAN modülünden müteşekkil paketi olan Intel Centrino hüküm sürdü. Bu sene için Intel, diğer bir Centrino'yu piyasaya sürmeyi planlıyor.

Santa Rose platformunun bu yılın ikinci çeyreğinde start almasıyla - 2006 Ekim ayında da belirtildiği gibi - Intel, bu zaman dilimi itibariyle dizüstü portfolyosunda normal Centrino ve Centrino Duo ile birlikte olacak "Centrino Pro"yu çıkaracak. Şimdiye kadar kilit altında tutulan yeni logolar da ilan edilmiş bulunuyor.

Centrino Pro'nun Logoları tanıtıldı

Bunun haricinde, Pro platformuna dair yeni detaylar da geldi. Anlaşılan yeni marka, masaüstü bilgisayarların temsilcisi Intel vPro sınıfının mobil muadili olacak ve - isminden de anlaşıldığı üzere - profesyonel kullanıcılara yönelecek. Profesyonellerin taleplerini karşılaması için Intel, yeni platformuyla "Intel Active Management Pro" teknolojisine (AMT) destek sunacak. Bu teknolojiyle, büyük müesseselerin, sistemlerini tek tek adeta uzaktan kumandayla güncelleyebilmeleri (uygun bir yazılımın bu özelliği desteklemesi şartıyla) mümkün olacak.

Böylelikle mesela, bir işletme içerisindeki belli bir sistemin virüs tarayıcısını güncel tutmak veya bir ağdaki sistem teklerini otomatik olarak tecrit etmek de mümkün olacak. Centrino Pro ve AMT'nin daha ne gibi yetenekleri olduğu ise şu an için maalesef bilinmiyor.

Bununla birlikte Intel'in, bu sınıf notebookları günümüz "GM965" ve "PM965" yonga setleriyle arz etmeyeceği kesin. Centrino Pro için, AMT donanım desteği sunan hususi bir yonga seti piyasaya çıkacak. Son söylentilere göre yonga seti "QM965" kısaltmasıyla isimlendirilecek. Keza; "Intel 82566MM Gigabit Network Connection" adındaki tüm AMT özelliklerini destekleyen ağ kontrolörü de yeni olacak. Ayrıca bu platformda da yeni WLAN modülü "4965AGN"nin de bulunacağı tahminler arasında. Bu modül, hızlı WLAN standardı 802.11n için de destek sunuyor.

Kaynağa ulaşmak için tıklayınız.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 20:14
Kalan Karakter: 300 Gönder
Centrino Pro'nun Logoları tanıtıldı
İlginizi Çekebilir