Cloud 9'nın genç ormancısı Blaber: "Yeterince iyi değilim"

Ege Erkek 18.08.2018 - 03:37
Mavi beyazların yıldız adayı olan Blaber, neden böyle düşünüyor?

2017'nin Ocak döneminde League of Legends'ın profesyonel sahnesine Team Sky takımıyla beraber adım atan çaylak oyuncu Robert " Blaber " Huang, şu an bulunduğu Cloud 9 takımında bulunmaktan oldukça memnun. Kendisi hakkında basına son derece samimi demeçler veren ve  gelecek vadeden ormancının geçmişi oldukça parlak. Nisan 2017'de Wildcard Gaming Blue takımında kısa bir süre boyunca görev alan Blaber, kendisini takvimler 2017 yılının Aralık ayını gösterdiğinde Cloud 9'nın akademi takımında buldu.

2 Aralık 2017'de Kuzey Amerika "Scouting Grounds" (genç ve yetenekli görülen oyuncuların birbirleriyle kozlarını paylaştığı bir oluşum) isimli etkinlikte takımıyla şampiyonluk yaşayan çalışkan oyuncu,  2018'in Ağustos ayında ise Kuzey Amerika "2018 Yaz Sezonu Akademisi" turnuvasında ekibiyle beraber bir şampiyonluk daha yaşadı. Cloud 9'nın akademi takımında başarılı performanslar ortaya koyan Blaber şu an, mavi beyazların LCS takımında yer alıyor. Blaber, geçtiğimiz hafta LCS Arena programında basına yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Antrenörüme henüz hazır olmadığımı düşündüğümü söyledim. Dürüst bir şekilde ifade etmek isterim ki şahsımın bu arena için hazır olduğunu gerçekten düşünmedim. Evet, akademide güzel işler ortaya sunduğum konusunda insanlara katılıyorum ancak LCS platformu çok farklı bir mecra ve bu tür bir profesyonel sahnede yer aldığımdan beri biraz gerginim çünkü akademi dediğiniz savaş alanı profesyonellerin çatışma sahasına benzemiyor. Ben, takım yönetiminden kendimi geliştirmek adına biraz zaman istedim ve onlar da bu isteğimi olumlu karşıladılar. Bir süre sonra kendilerine bu işi denemek istediğimi belirttim ve başlangıç için güzel işler ortaya koyduğumu düşünüyorum."

Cloud 9'nın genç ormancısı Blaber:

Şu an 9 galibiyet ve 7 mağlubiyet ile liginin üçüncü sırasında bulunan Cloud 9, kendi bölgesinde ormancı rolünün ne kadar kilit bir görev olduğunun farkında. Zira Kuzey Amerika'da oynayan ormancılar, güvenilirliği ile ön plana çıkan oyunculardır. Bu profesyonel lig adına bu anlayış kültürünün yetiştirdiği en büyük oyunculardan biri Joshua "Dardoch" Hartnett olarak bilinmektedir.

Kasım 2017 yılında TSM'den Cloud 9 takımına transfer olan Danimarkalı ormancı Dennis "Svenskeren" Johnsen, Temmuz 2018'den beri bu takımın akademi kadrosunda yer alıyor. Bu bağlamda Blaber, Svenskeren hakkında şöyle konuştu: "Svenskeren ile olan ilişkim gerçekten çok iyi. O'na gerçekten büyük saygı duyuyorum. Dennis'in fikirleri benim için oldukça elzem ve O'na çok fazla soru soruyorum. Bence kendisi çok iyi bir ormancı."

Cloud 9'nın genç ormancısı Blaber:

Blaber'ın bu sözlerine cevap olarak basına demeç veren 22 yaşındaki tecrübeli ormancı Svenskeren, Blaber için biraz olumlu biraz da eleştirel bir bakış açısıyla konuşarak şu sözleri sarf etti: "Blaber, süper agresif bir ormancı arkadaşımız. Kendisi, tekli dereceli maçlarda oynadığı gibi profesyonel arenada da boy gösterebilir. Birçok takım, Blaber karşısında oynamaya hazır değil. Blaber'in bu nadide özelliği, kendisini diğer ormancılardan ayıran yegane özelliklerinden biridir. Çaylak arkadaşımın gerçekten kendisi veya başka konular hakkında endişe duyduğu konusuna katılmıyorum. Neyin yanlış gidebileceği konusunda fazla endişelenmemeye odaklandığımı düşünüyorum. Deneyimsiz ormancımız, oyun içerisinde havalı olduğu kadar gerçek hayatta da havalı biri olabilir ancak profesyonel arenayla ilgili öğreneceği çok fazla püf nokta var ve bu püf noktaları keşfedip öğrenmeye devam ediyor. Eleme usulü (play-off) yapılacak olan kritik maçlar yaklaşıyor ve belki de ufukta O'nu bekleyen uluslararası maçlar olacak. Şu an korkakça davranacak bir zamanda değiliz".

Blaber, son olarak, kendisi hakkında yaptığı basın açıklamalarını şu sözleriyle tamamladı: "Eğer play-off maçlarında oynarsak kendimi gergin hissedeceğim. Sanırım Kuzey Amerika'nın en iyi ormancısı olma potansiyeline sahibim ancak kesinlikle gelişmem gerekiyor. Şu an neredeyse yeterince iyi değilim."




Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 08:54
Kalan Karakter: 300 Gönder
Cloud 9'nın genç ormancısı Blaber:
İlginizi Çekebilir