Convergence: A League of Legends Story İnceleme

Berkcan Aktürk 1.06.2023 - 18:27
League Of Legends evreninden esinlenen Convergence: A League of Legends Story adlı yapım, oyuncularla buluştu.
Platformlar PC
Convergence: A League of Legends Story İnceleme
  • Yapımcı - Yayıncı Right Forge - Double Stallion Games
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Aksiyon,Platform
Merlin Puanı 75
11 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%70
Artılar Oyun mekanikleri
Müzikler
Görsellik
Türkçe seslendirme
Eksiler Düşman çeşitliliği
Yapay zeka

Riot Games bünyesinde yer alan Riot Forge, esinlendiği League Of Legends evreninden olan Convergence: A League of Legends Story adlı yeni oyunu, oyuncularla buluşturdu. Öncesinde, Ruined King: A League of Legends Story ve Hextech Mayhem: A League of Legends Story gibi LoL evreninden oyunları piyasaya süren Riot Forge, yeni 2D aksiyon platform oyunu Convergence: A League of Legends Story ile tekrardan piyasaya giriş yapıyor. Convergence: A League of Legends Story almaya değer mi? Hikayesi, oynanışı nasıl? Hep beraber inceleyelim.

Convergence: A League of Legends Story İnceleme / PC

Tek oyunculu 2D aksiyon platform oyunu olan Convergence: A League of Legends Story, Xbox One, Xbox Series X|S, PS4/5, Nintendo Switch, Steam, Epic ve GOG'da satışa sunulacak. Oyun Mac OS'de bulunmayacak. Oyunu dünya çapında yayınlamayı hedefleyen firma, oyunu mobil platformlarda satışa sunmayacak.

23 Mayıs tarihinde kütüphanedeki yerini alan Convergence: A League of Legends Story, gerek mekanikleri, hikayesi ve oynanışı ile ilgi çeken bir yapım olmuşa benziyor. Eğer, League Of Legends evrenine dair bir bilginiz olmasa bile, Convergence oyununu rahatlıkla oynayabilirsiniz. Forge'un bu oyunu ise, Türkiye fiyatı ile 299 TL'ye satışa sunuldu.

Convergence: A League of Legends Story İnceleme - 1

Convergence: A League of Legends Story İnceleme

Oynanış

Oyuna girdiğinizde, 3 farklı zorluk modundan birini seçip, ayrıca canınızı ve yetenek kullanımlarınızın ne kadar olacağına da karar verebiliyorsunuz. Bu ayrıntı ne kadar kendini belli etmese de, normal zorluk seçme ekranlarına göre daha ayrıntılı olduğunu söyleyebiliriz. Oyunun mekaniklerine gelecek olursak; oyunun mekanikleri 2D platform oyunlara göre baya iyi ve gelişmiş gözüküyor.

Oyuna ilk giriş yaptığınızda biraz zorlansanız da gitgide mekaniklere ve grafiklere alıştığınızı göreceksiniz. Oyunda bulunan yapay zekayı pek beğenmesem de çok büyük bir sorun göremedim. Yönerge ve ne yapmanız gerektiğini gösteren uyarılara büyük bir kısımda rastalayamıyorsunuz. Aslında, geliştiricilerin bir bulmaca tarzında hazırladığı bazı bölümleri geçmek için biraz kafa yorabilirsiniz.

Convergence: A League of Legends Story İnceleme - 2

Convergence: A League of Legends Story İnceleme

Karakterimiz Ekko, hızlı ve atik bir karakter olması nedeniyle, savaşlarda büyük ölçüde keyif alabileceğinizi söyleyebilirim. Oyundaki bir diğer zevkli şey ise, parkur. Convergence size oldukça iyi bir parkur mekaniği sağlıyor. Evet, bazı yerlerde klavyeyi veya elinizdeki konsolu fırlatacak düzeye gelse de, zamanla alışacağınızın garantisini verebilirim.

Oyunda bulunan bir diğer konu ise; Yollarda bulunan küçük engeller. Ne kadar küçük görünse de canınızı az da olsa sıkacak düzeyde. Yetenek konusuna gelecek olursak, oyuna sadece otomatik saldırı ile başlıyoruz ve gitgide kendimizi geliştirerek yeni yetenekler açabiliyoruz. Bulduğumuz yeni parçaları birleştirerek, kendimize ekstra yeni özellikler, yetenekler geliştirebiliyoruz.

Convergence: A League of Legends Story İnceleme - 3

Convergence: A League of Legends Story İnceleme

Ekko'nun kapıları açmasını sağlayan, Timewinder yeteneği çatışma sırasında da büyük önem taşıyor. Uzun menzili ile düşmanlarınızı yerde veya havada fark etmeksizin alt edebilirsiniz. Ekko'nun önemli yeteneklerinden bir tanesi ise, Parallel Convergence. Çöken platformları, hızla dönen ve içinden geçtiğiniz gibi sizi doğranmış soğana çeviren fanları, parallel Convergence yeteneği ile dondurup rahatça yolunuza devam etmenizi sağlıyor. Aynı zamanda çatışmada da çok işe yarayan Parallel Convergence yeteneği, düşmanlarınızı durdurup kaçmaya veya onları zaman yavaşlamışken hasar verip öldürmeye de yarıyor.

Evet, şimdi gelelim Ekko denince akla gelen yeteneğe. Kronokırılma. Ekko'nun kendisi ile bütünleşmiş avantajlı yeteneklerinden biri olan Kronokırılma, zamanı geri alabilen ve Ekko'nun en önemli yeteneklerindendir. Geri sarma yeteneği ile öldüğümüz, geri sarıp yeteneklerden kaçmak daha iyi bir saldırı yapmak adına kullandığımız avantajlı bir yetenek. Aynı zamanda geçemediğiniz parkurları geçmek için de yararının çok olduğunu söyleyebiliriz.

Convergence: A League of Legends Story İnceleme - 4

Convergence: A League of Legends Story İnceleme

Dediğimiz gibi: ilerledikçe topladığımız parçalar bizim için büyük bir önem taşıyor. Onları çalışma tezgahında birleştirerek yeni özelliklere, yeteneklere sahip olabiliyoruz. Oyunda bulunan düşmanlar bir yere kadar aynı gitse de, belli bir yol aldıktan sonra gelen bosslar oyuna düşman çeşitliliği konusunda artı sağlamış gibi.

Zamanı kıran çocuk

Convergence: A League of Legends Story'nin hikayesinde, LoL'den tanıdığımız Ekko'nun önderliğinde, Zaun şehrini kurtarmaya çalışıyoruz. Fabrika patlamasından sonra Ekko, düşmanları alt edip silah olarak kullanılan özel kristalleri toplamak için yola koyulur. Zamanı geri alabilen Ekko, ölümcül darbelerden kaçmak ve kötü durumda olan Zaun'u kurtarmak adına yola koyulur.

Gelecekten gelen Ekko, Zaun'un başının dertte olduğunu ve bunu durdurmaları gerektiğini şuanki karakterimiz olan Ekko'ya anlatır. Evet yanlış duymadınız, gelecekten gelen Ekko ve ana karakterimiz olan Ekko iş birliği halindedir. Hikakeyenin ortalama olarak 10 saat civarında tamamlandığı söyleniyor.

Grafikler

Oyunun grafikleri beklediğimden iyiydi. Çizimler, Görsel efektler oldukça tatmin edici olmakla birlikte, oyunun başına oturduğunuzda saatlerce kalkmadan oynayabilirsiniz. Grafiklere bakacak olursak; oyunun ortalama sistemlerde rahatça oynanabileceğini görebiliriz.

Ekko'nun tüm yetenekleri sıkıntısız bir şekilde akıyor gibiydi. Patlamalar, ışıklar ve renkli flashlar zaman zaman bunaltıcı gelse de, oyunun başına epilepsi uyarısı koymaları iyi olmuşa benziyor. Dövüş, hareket ve içinde bulunduğumuz Zaun şehrinin yanı sıra, hikayesi ve grafiklerin birleşimi de oyuncuyu tatmin edecek seviyede.

Evet, Convergence sistem özelliklerine göre; oyun sadece windows 10 64-bit işletim sistemini destekleyecek. 2D aksiyon platform kalıbına güzel bir şekilde uyan Convergence: A League of Legends Story, bu türü seven oyuncular için ilgi çekici olmuş.

Convergence Türkçe seslendirme ile geliyor

Oyunda, Türkçe altyazı ve arayüz desteğinin haricinde Türkçe seslendirme de bulunuyor. 13 farklı dilde arayüz, altyazı ve seslendirme desteği bulunan Convergence, 2 dilde ise sadece arayüz ve altyazı desteği veriyor. Türkçe seslendirmesi güzel ve sıkıntısız olmakla birlikte, sizi oynarken hikayeye daha da çok bağlanmanızı sağlıyor.

Oyundaki müzik, çoğunlukla Ekko'nun etrafında dönüyor. Çatışmalardan sonra daha heyecanlı hale gelse de, sonrasında tekrardan sakin bir hava alıyor. Hikayenin, ortamın şekline göre değişen müzikler oyuncuya daha çok keyif veriyor.

Convergence: A League of Legends Story İnceleme - 5

Convergence: A League of Legends Story İnceleme

Sonuç

Convergence: A League of Legends Story, 2D aksiyon platform oyunlarını seven veya hiç oynamamış olan oyuncular için bile iyi olmuşa benziyor. seslendirmesi, grafikleri, mekanikleri ve hikayesi ile oyuncuya keyif veren bu yapım, büyük olasılıkla oyuncuların beğenisini alacak gibi. Ben oyunu PC'de test ettim. Ve gözüme tek çarpan şey, yapay zeka, düşman çeşitliliği idi. Benim açımdan bu iki eksiğin dışında, oyunda çok da göze çarpan bir yanlış göremedim. Eğer aklınızda alsam mı, almasam mı diye bir soru varsa, size elimden geldiğince tecrübeleremi aktarmaya çalıştım.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 01:36
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.06.2023 21:20
Oynamaya değer eğlenceli bir oyuna benziyor elinize sağlık.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.06.2023 20:20
0yun baya eğlenceli ve zevkli öneririm
Kalan Karakter: 300 Gönder
Convergence: A League of Legends Story İnceleme
İlginizi Çekebilir