Counter Strike için kumar oynatan site ve kanallar kapatılıyor!

Ersin Kılıç 20.07.2016 - 13:03
Valve düğmeye bastı!
Hatırlayacağınız gibi geçtiğimiz haftalarda Counter Strike: Global Offensive için kumar krizi patlak vermiş ve Valve dolaylı olarak kumar oynatma suçlaması ile karşı karşıya kalmıştı.

Markete zarar verdiği ve yasadışı gelirleri uygun gibi gösterdiği gerekçesiyle Michael John McLeod şirkete dava açmış ve Valve açık bir şekilde CSGO Diamonds, CSGO Lounge ve OPSkins gibi üçüncü parti kumar sitelerine destek vermek, sponsor olmak ve yasadışı kumar oynatmak ile suçlanmıştı.

Bu suçlamaların akabinde açıklama yapan Valve iddiaları reddetmiş ve kısa bir süre içinde harakete geçileceğini duyurmuştu. Gelen haberlere bakacak olursak bu gibi yayınlar için düğmeye basılmış durumda.

Counter Strike için kumar oynatan site ve kanallar kapatılıyor!

Gelen haberlere göre Valve yukarda saydığımız önde gelen siteler dışında bu tür kumar içerikleri ile yayın yapan siteleri Steam Kullanıcı Anlaşması'nı ihlal etmeleri sebebiyle kapatmaya ve ihtar yollamaya başladı. İhtar gönderilen siteler için 10 günlük bir mühdet veren Valve, bu tür faliyetlerin sonlanmaması sonucunda işi yargıya taşıyacağını da açık açık belli etmiş. Ayrıca Valve'ın hali hazırda daha önceden uyarı gönderdiği birçok site de bu karardan nasibini almış ve kapatılmış durumda.

Bu siteler dışında tehlike çanları Twitch yayıncıları için de çalıyor. Kumar krizinin patlak vermesi ile birlikte harekete geçen Twitch, Counter-Strike üzerinden kumar olaylarına karışan kanalları kapatmaya başladı. Bu kanalların başında gelen ve daha önce tek seferde 12.642 dolar kaybettiğine dair video çeken PhantomLord'un Twitch kanalı kapatılmış durumda. Bu kanalın kapatılmasının kız arkadaşı ile yaşanan kriz ile alakalı da olabileceği söylense de bu konuda bir kesinlik bulunmamakta. Bu karmaşaya rağmen twitch'in kumar odaklı yayıncılara müdahale edebileceği söyleniyor.

Yorumlar 11
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 00:58
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.07.2016 08:35
Biri da anlatsın abi, CS üzerinden nasıl kumar oynanıyor? Anlamadım hiç bir halt?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.07.2016 23:13
Ya kardşm bi olayı yok moktan oynuyosan yani noob san duble rezillik onu elinden alıp bide sağlam dalga geçerler ;) ama sağlam bi cs oyuncusu isen bi farkın tarzın olsun diyosan başka en pahalısını almana gerek yok awp redline nın düştüğü günü hiç unutmuyorum yoksa para verilmez
Kalan Karakter: 300 Gönder
bugrababur
bugrababur 20.07.2016 21:07
Opskins'i kapatmasının sebeebi kumar falan değil. Gaben'in hayal ettiği , sanal paranın yine sanal parada kalıp , marketteki her şeyin yine kendisine geleceğiydi fakat bu Opskins ile reel paraya dönüştürme olayı gelince insanlar değerli itemleri satıp markete harcamak yerine dışarıya koymaya başladı
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.07.2016 20:27
steam market halka açıldıgından beri var zaten bu dota 2 de var bu oyunların arasında bence saçmalıktan öte bişey değil.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.07.2016 18:17
ERSİN,
Dün layers of fear'da kaldığım yerden (5. bölümden) oynamak için oyuna girdim ne göreyim oyun takılıyor ekran takıla takıla dönüyor sildim tekrar yükledim yine aynı problem devam ediyor çözümünü bulamadım biliyorsan yardım edebilir misin ?
Melih
Kalan Karakter: 300 Gönder
Counter Strike için kumar oynatan site ve kanallar kapatılıyor!
İlginizi Çekebilir