1/3

Counter-Strike Online

Özgür Yıldız 15.08.2013 - 12:06
Klasik ve yeni bir arada
FPS oyunlarının atası olarak bilinen Counter-Strike ilk olarak Half-Life’a bir mod olarak tasarlanmıştı. Minh "Gooseman" Le ve Jess "Cliffe" Cliffe tarafından Valve’ın geliştirdiği Half-Life’a mod olarak 1999 yılında gelmişti. Daha sonra 2000 yılına gelindiğinde ise oyunun dördüncü beta sürümünde Valve, Counter-Strike’ın yapımında geliştiricilere yardımcı olmuştur. Counter-Strike o yıl içerisinde PC için çıkışını yapmıştır. 3 yıl sonrasında ise Xbox için çıkışını gerçekleştirmiştir.

Counter-Strike Online
Counter-Strike yılların geçmesi ile birlikte birçok farklı isme ayrılmıştır: Counter-Strike: Condition Zero, Counter-Strike: Source, Counter-Strike: Global Offensive ve Counter-Strike: Online. Bugün ise Counter-Strike: Online’ı inceleyeceğiz. 2008 yılında Asya kıtasında çıkışını yapan ve Nexon tarafından geliştirilmiş olan oyun ülkemize bu yıl geldi. Türkçe olarak çıkışını yaptı ve oyuncuların hizmetine sunuldu. MMOFPS türünde hazırlanmış ve Counter-Strike’ın temel özelliklerini taşıyor.

Grafikler, sesler ve oynanış yapısı birebir olarak Counter-Strike’tan alınma diyebiliriz. 12 yıl önce çıkmış olan Counter-Strike’ın geliştirilmiş versiyonu bizlere Türkçe olarak sunuluyor. Kendi internet sitesi üzerinden kayıt olup oyuna giriş yapabiliyorsunuz. Normal modlarda insanlarla savaşmaya başlamadan önce eğitim görevlerini tamamlayıp biraz hazırlık yapabilirsiniz. Günlük olarak özel ödüller ve görevler bulunuyor. Onlar ile çeşitli bonuslar kazanabilirsiniz.

Counter-Strike Online
Counter-Strike: Online’da 13 mod bulunuyor fakat sadece 11 tanesi oyuncular tarafından oynanıyor. Diğer 2 mod ise turnuvalara özel olarak açılıyor. Temel, klasik, bot klasik, zombi klasik, bot zombi, zombi mutant, ölüm savaşı, takımla ölüm savaşı, botla ölüm savaşı, botla takım ölüm savaşı ve silahlı ölüm savaşı modları bulunuyor. Modları denediğim kadarıyla edindiğim bilgiler şu şekilde: Temel ve klasik modlarında Counter-Strike’ın ilk versiyonundaki gibi terörist olunca bomba kurmaya çalışıyoruz, diğer takımda ise rehine kurtarmaya çalışıyoruz.