Counter-Strike, sanal E-Spor stadyumu ile buluşuyor

Fatih Arslan 12.04.2023 - 18:39
İzleyicilerin espor maçlarının arenanın içinden ve oyun haritasından izlenmesine olanak tanıyan ilk sanal E-Spor stadyumu duyurululdu.

Yazılım geliştiricisi Virtex, Counter-Strike ile başlayacak ve Counter-Strike 2 ile uyumlu olacak şekilde çalışacak sanal sanal E-Spor stadyumu için Skybox ile ortaklık kurdu. Şu anda masaüstü ile uyumlu sanal gerçeklik sistemleri ile çalışan sistem, kapalı beta sürecinde.

Sanal E-Spor stadyumu, izleyicilere gerçek anlamda 3 boyutlu bir deneyim sunulacak

Yalnızca stadyumdaki bir koltukta oturup maçın takip edilmeyeceği, aynı zamanda maçları yakından takip edebilmek için haritanın kendisine de girileceği öğrenildi.

Sanal stadyumda aynı zamanda oyuncuların kendi oluşturdukları avatarlarıyla diğer oyuncularla etkileşim kurabileceği bir lobi, bar ve ana salon bulunacak.

Sanal E-Spor stadyumu, izleyicilere gerçek anlamda 3 boyutlu bir deneyim sunulacak

Virtex'in kurucu ortağı Tim McGuinness yapmış olduğu açıklamalarda, Counter-Strike gibi büyük bir markayı Virtex Stadyumu'na getirdikleri için büyük bir mutluluk duyduklarını ve hayranlara üst düzey deneyimi yaşatacakları için heyecanlı olduklarını belirtti.

Kendisinin de büyük bir E-Spor hayranı olduğunu belirten McGuinness açıklamasının devamında, izleyicilerin aksiyona her zamankinden daha yakın olacaklarını ve tüm bunları arkadaşlarınızla yapabileceğinizi söyledi. Counter-Strike 2 yaz ayında piyasaya sürüldüğünde de destekleneceğini açıkladı.

Bu teknolojinin E-Spor dışında başka alanlarda da kullanılabileceğini söyleyen McGuinness, Konser gibi etkinliklerin de bu gibi platformlarda yapılabileceğini söyledi. Ancak şu an odak noktalarının izleyicilere mümkün olan en iyi şekilde stadyum deneyimini sunmak olduğunu da cümlelerine ekliyor.

Stadtuma detaylı bakışı Virtex Stadium Websitesi üzerinden yapabilirsiniz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 22:36
Kalan Karakter: 300 Gönder
Counter-Strike, sanal E-Spor stadyumu ile buluşuyor
İlginizi Çekebilir