Creative, X-Fi teknolojisini lisanslıyor

Sami Türk 3.06.2010 - 12:31
Creative, X-Fi teknolojisini lisanslıyor

Creative, X-Fi teknolojisini lisanslıyor

Ses kartı üreticisi Auzentech, geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısında “Auzen X-Fi Prelude 7.1” adlı yeni ses kartını tanıttı. Bu kulağa şaşırtıcı gelmiyor, fakat Creative ilk kez yabancı bir ses kartı üreticisine X-Fi teknolojisinin kullanımına izin veriyor.

Şimdiye dek Creative, kendi teknolojilerini başka üreticilere vermek söz konusu olduğunda hep kapalı bir kutu gibi davrandı. Yakın geçmişten Soundblaster Live! 24 Bit’in yongasını K8N Diamond’da Athlon 62 için kullanabilecek MSI örneğindeki gibi. P6N Diamond’da gerçi bir X-Fi yongası mevcut, fakat bu anakart piyasada henüz bulunmuyor. X-Fi yongası böylelikle şimdiye dek sadece Creative’nin bilhassa çıktığı ilk aylarında oldukça yekün tutan kendi kartlarında bulundu. Şayet şimdi yeni üreticiler X-Fi yongasıyla sahaya çıkarsa bu, fiyatların düşmesi ve ürün arzının çeşitlenmesi demek olacak ki tüketici için büyük bir avantaj!

Creative’in neden böyle bir yol izlediği ise meçhul. Pazarda kalitesi (ve fiyatı da) yüksek tüketici ses kartları için bir baskınlık var, bu belli; ama Creative muhtelemen iktasadi yönden dahili ses kartlarını tercih eden kullanıcıları da X-Fi için kazanmak istiyor. Yani kendi yongalarını yaygınlaştırmak için, Ati ve nVidia’nın ekran kartı piyasasında yaptığı gibi, kart ortağı araması gayet makul olurdu.

Auzen X-Fi Prelude 7.1 hakkında ayrıntı henüz yok, buna çıkış tarihi ve fiyatlar da dahil. Bununla birlikte fiyatların, Creative'inkilerin altında olacağını tahmin ediyoruz.

Kaynağa ulaşmak için tıklayınız.


Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2024 19:42
Kalan Karakter: 300 Gönder
Creative, X-Fi teknolojisini lisanslıyor
İlginizi Çekebilir