1/2

Crysis 2

Furkan Çelik 5.02.2013 - 10:57
New York'ta temizlik vakti
Artılar:
-Grafikler
-Git gide artan atmosfer
-Müzikler (Hans Zimmer)
-Nano kıyafetin geliştirilebilmesi ve yeni Nano Suit v2.0
-Eh tabii ki de Türkçe olması

Eksiler:
-Tek sorunu  yapay zekanın bazen saçmalaması.

Grafik: 98
Ses: 95
Oynanabilirlik: 98
Senaryo: 87
Genel: 95

Uzaylı avına devam !
Crysis’i ilk oynadığımda aldığım zevki başka bir oyunda almamışımdır herhalde. "Oyunda uzaylılar varmış” cümlesini okuduğumda biraz tereddüt etmiştim. Oyunun Dead Space gibi oynanışa sahip olduğunu düşündükçe oyundan iyice uzaklaşmıştım. Fakat oyunun Türkçe olması beni kendine çekmiş, fakat Nano Suit ise beni oyuna bağlamıştı. Oyuna başlamış, Koreli'leri yere sermiş ve uzaylı avına başlamıştım. Oyun sona erdiğinde “Devamını isterük” diye söylenmiş ve bir devam oyununun çıkmasını heyecanla beklemiştim. Aradan 2 yıl geçmişti ve “uzaylı avı” tekrar başlamıştı.

Aaa...N’olmuş bu New York’a
Crysis 2’nin New York’ta geçmesine ilk başta şaşırmıştım. “Yine mi bu şehir kardeşim yeter artık” demiştim  ve böylelikle New York beni oyundan soğutmuştu. Fakat –uzaylı dostlarımız sağolsun- New York bayağı değişmişti. Yıkık binalar ve köprüler, hastalıklı insanlar, oradan buradan fırlayan ve hastalık yayan Sporlu mızraklar, her tarafta sizi arayan C.E.L.L,ve tabii ki uzaylı dostlarımız.Ah evet ben bu New York’u sevmiştim çünkü tam Nanosuit’e uygun bir ortam beni bekliyordu.Tüm bunları saydıktan sonra aklınıza bir kaos ortamı gelecektir elbette. Evet, New York bu kaos ortamının içinde ve onu bu kaostan çıkaracak olansa Nanosuit’in ta kendisi. Eh bizim de payımız var tabii ki.

Crysis 2
Senaryo hakkında detaylı  bilgi vermeyeceğim. Kısaca bahsetmek gerekirse Nanosuitimizi giyiyoruz, silahlanıyoruz ve New York’un altını üstüne getiriyoruz. Oyunun ilerleyişi yine aynı şekilde. Önce insan kuvvetleriyle çatışıyoruz, daha sonra ise uzaylı avına devam ediyoruz. Silah çeşitliliğinin artması ise oyunun güzel yanlarından biri. Oyunda iki şekilde ilerleyebilirsiniz : Görünmezlik modunda sessizce düşmanlarından arasından sıyrılıp görev yerine gitmek, diğer seçeneğiniz ise Battal Gazi'lik yaparak düşmanlara bomba yağdırıp, nanosuitin tüm gücünden yararlanarak ağır makineli ile düşmanları anasından doğduğuna pişman etmek. Daha önce bahsettiğim gibi New York’ta gerçekleşen yıkımlar ve sismik kaymalar sizin işinize yarıyor ve taktiksel açıdan çeşitliliği arttırıp oyundan alacağınız zevki de “maksimum” düzeye çıkartıyor.