Crytek çalışanından firmaya ağır suçlamalar

Hürcan Köse 2.03.2017 - 14:45
Crytek'teki mali kriz devam ediyor
Türk asıllı oyun ve oyun teknolojileri firması Crytek, geçtiğimiz senenin sonlarına doğru ortaya çıkan sıkıntılı haberlerden sonra resmi olarak küçülmeye gittiğini duyurmuştu. Çalışanlar ücretlerini zamanında alamıyor ve dolayısıyla sosyal medyada şikayetlerini dile getiriyordu. Warface'i de sattıktan sonra birçok çalışanı işten çıkaran Crytek, ortaya çıkan dedikodulara göre belini doğrultamamış gibi görünüyor.

Reddit'te ortaya çıkan bir gönderiye göre çalışanlardan birisi 2017 yılı içerisinde Crytek'ten hiç maaş alamamış. Haberin detaylarına girmeden önce bunun yalnızca bir Reddit gönderisi olduğunu ve herhangi bir resmiyete de sahip olmadığını söyleyelim. "paymecrytek" kullanıcı adıyla Reddit'e giriş yapan ve Crytek çalışanı olduğunu iddia eden kişi, "Crytek çalışanıyım, 2017'de maaş almadım, ne yapmalıyım" adlı bir konu açtı.

Crytek çalışanından firmaya ağır suçlamalar
Oldukça sert ve açık bir dille gönderisini paylaşan kullanıcı, tam 11 aydır maaşları geç aldıklarını, hatta Ocak ayının maaşını hala alamadıklarını dile getirdi. Yerli kardeşlerin sürekli toplantılar düzenleyip çalışanlara "boş umutlar" verdiğini iddia eden kullanıcı şimdi ne yapacağını bilmediğinden bahsetmiş. Bazı çalışanların bu sebepten dolayı Crytek'i dava edeceği haberlerinden bahseden kullanıcı, herhangi bir şeyin meydana gelmediğini söyledi. Kendisi şu anda Reddit'te diğer kullanıcıların düşüncelerini öğrenmeye çalışıyor. Büyük ihtimalle hukuksal yollara başvuracak ve bu konuda tavsiye arıyor.

Hatta çok daha kişisel bilgiler veren kullanıcı, Faruk Yerli'nin yeni Lamborghini'si ile işe gelirken çalışanların süper marketlerde en ucuza hangi yiyeceği alabilecekleri konusunda çılgın bir arayışta olduğunu, çünkü bir sonraki ay maaşlarını alıp almayacaklarını bilmediğini dile getirdi.

Son olarak bu hafta düzenlenen GDC'nin de oyun yapımcıları açısından ne kadar önemli olduğunu ve Crytek'in bu etkinlikte esamesinin bile okunmadığını dile getiren kullanıcı, firmanın güvenilir yeni hiçbir projesinin olmadığını ekledi.

Crytek'in son durumu ne olacak bilemiyoruz ancak eğer bu söylenenler yalnızca dedikodu değilse ve gerçeklik boyutu kazanırsa, ünlü firmanın büyük sıkıntılar çekeceğini şimdiden ön görebiliyoruz.

Reddit'te açılan konuya buradan ulaşabilirsiniz.
Yorumlar 40
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 20:52
Kalan Karakter: 300 Gönder
Gondolierz
Gondolierz 5.03.2017 11:39
bu giresüunlu laz kafalı kardeşlerde bildiğin akp yalakası çıkmış. bunlar değil oyun artık don satsalar bile almam...
MK Okuru
MK Okuru 12.03.2017 11:44
bi burası kalmıştı buranın da içine edin siyaset yapıp.lütfen bu tarz yorumlara izin vermeyin.kafa dinlemeye geliyoruz buraya ergen siyasetçi dinlemeye değil xD
MK Okuru
MK Okuru 9.03.2017 22:05
siyasetle ne alakası var moderatör nasıl bu yoruma izin veriyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.03.2017 10:08
"Al işte türk degil mi?" ya da "türk işte ne bekliyon" tarzında lafa başlayan arkadaşlara sormak istiyorum , nerelisin kardeşim sen? madem cok biliyorsun sen neden yapmadın aynısını? yada yarısını firmanın şu anda ne oldugu nasıl oldugu bilinmez ama keske crytek gibi 10 tane türk firması olsaydı.
MK Okuru
MK Okuru 11.03.2017 15:55
Sırbistan.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.03.2017 17:38
Sadece Türk diye, çalışanlarının rızkıyla kendine yeni lamborgini alan şu herifleri savunan insanları aynı duruma düşür Allah ım. İnşallah sizin de maaşlarınız ödenmez, aç kalırsınız, ne yapıcam diye işe gittiğinizde patronununuz bir gece önce 15 kişiye lüks bir mekanda yemek ısmarladığını öğrenin.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.03.2017 06:57
Haber bence yalan gibi duruyor. Çünkü:
1-Eğer firmanın hiçbir projesi yoksa sen orda napıyon ve bu adam Lamborghini alacak parayı nerden buluyor
2-)Arkadaş madem bu kadar aydır adam gibi maaş alamıyon daha niye duruyon o firmada baktın 2 ay maaşında sıkıntı var çık git babanın firması mı
MK Okuru
MK Okuru 9.03.2017 17:35
hiç bi işte girip çalışmadın galiba, ve hiç zengin bir patron tanımadın.
Ha böyle insanlar tanıdın da hala savunuyorsan vay haline..yazık..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.03.2017 16:08
Crysis 4 ne zaman çıkacak...
MK Okuru
MK Okuru 7.03.2017 12:58
crysis çıktı crytek'te sen 4 diyon :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
Crytek çalışanından firmaya ağır suçlamalar
İlginizi Çekebilir