CSGO ve Twitch topluluğu engelli bir oyuncuyu ameliyat ettiriyorlar

Onur Güner 22.04.2017 - 12:03
Helal olsun
Doğuştan gelen bir hastalığından dolayı çok büyük oranda görme ve duyma duyusunu kaybeden 17 yaşındaki Adam ''Lo0p'' Bahriz yaşadığı bütün zorluklara rağmen oyun oynamayı asla bırakmamış ve Twitch üzerinden CSGO yayını açarak arkadaşlarıyla beraber eğleniyordu. Ancak açtığı bir yayın sırasında maça giren Adam maalesef takım arkadaşları onun dinlemediğini ve konuşmayarak troll yaptığını zannederek iletişimi engellemişlerdi. Hatta takım içerisinde iletişim kurmadığı gerekçesiyle de maçtan atılmıştı. Bu duruma çok üzülen Adam morel olarak ciddi anlamda çökmüştü ki ama CSGO oyuncuları Adam'a sahip çıktı. Sosyal medya üzerinden örgütlenen oyuncular bir gün ansızın Adam'ın Twitch üzerinden yaptığı yayına katıldılar ve binlerce dolar bağışta bulundular. Olanlar karşısında şoke olan lise öğrencisi Adam ise kısa süreli bir şok yaşasa da sonradan çok mutlu olduğunu ifade ederek herkese teşekkür etti. Toplam 5 bin kişinin üzerinde izlediği yayında bol bol eğlenceli maçlar oynayan Adam'a ise gelen binlerce dolar bağış da cabası oldu.

CSGO ve Twitch topluluğu engelli bir oyuncuyu ameliyat ettiriyorlar
Zira Twitch de bu sosyal yardımlaşmaya katkıda bulunmak adına engelli oyuncu ile iletişime geçerek onunla özel partnerlik anlaşması yaptı ve böylelikle toplanan bağışların tamamı hiçbir kesinti olmadan oyuncuya aktarılacak. Bu haberle de sevinen oyuncu Adam toplanan bağışın göz ameliyatı için gereken rakamı karşıladığını ve CSGO oyuncuları sayesinde gözlerinin biraz daha açılacağını söyledi. Açıklamasında çok mutlu olduğunu belirten Adam Bahriz, bütün herkese çok teşekkür ederek bu yaşananın onun hayatını tamamen değiştirdiğini ve tekrar onun için bir umut doğurduğunu söyledi. Her ne kadar maç içerisinde tatlı veya acı olarak bir rekabet içerisinde olsa da oyuncular bu tür sosyal sorumluluk konusunda bir bütün haline gelmesi gerçekten çok takdir edilesi bir durum. Ayrıca olaydan haberi olan Cloud9 takımının CSGO oyuncusu Jordan ''n0thing'' Gilbert ise resmi Twitter adresinden Adam'ın Twitter hesap adresini sorarak onunla beraber maç atmak ve konuşmak istediğini söyledi.

Biz de kendisine büyük geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyoruz.


Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 01:33
Kalan Karakter: 300 Gönder
mezzin31
mezzin31 22.04.2017 12:45
Helal olsun ya iste gercek oyuncular boyledir birbirine saygi duyarlar.Unutmayin arkadaslar oyunlar sadece eglence amaclidir lutfen bunu oyun oynarken aklimizda bulunduralim...
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2017 00:40
tamam.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2017 09:36
ebebeynlerimiz,hocalarımız oynama sonra terör saldırısı yaparsın diyo.AMa hiç güzel yanlarını söylemiyolar
Kalan Karakter: 300 Gönder
CSGO ve Twitch topluluğu engelli bir oyuncuyu ameliyat ettiriyorlar
İlginizi Çekebilir