1/2

Cyberpunk 2077 (İlk Bakış)

Mert Günhan 22.10.2013 - 17:48
Karanlık geleceklere dair
"Artık hangi yıl olduğunu hatırlamıyorum, 2070, 2077? Önemi yok. İnandığım bütün değerlerin çocukluğumdan itibaren bir bir yok edildiğini ve değersizleştirildiğini gördüm. Cinayet işlemek, haksız kazanç, hırsızlık ve şiddet meşrulaştı, hayatımızı kolaylaştırması gereken teknoloji, insana dair her şeyi daha da mekanikleştirdi. Daha hızlı koşabiliyoruz, daha uzun yaşayabiliyoruz fakat daha az hissediyoruz. Sokakta diğerleriyle göz teması kurmaya çalışıyorum, diğer insanlarla. Hepsinin bakışı her geçen gün daha doğuk, daha uzakta. Ne olduğunu biliyorum, bu kıyamet olmalı. "

"Ama bir sorun var, kitaplarda anlatılan kıyamet, sadece insanlar için. Ben ise çevreme baktığımda insan göremiyorum, sadece bir zamanlar insan olmuş gölgeler görüyorum.

Yılı şimdi hatırladım, 2077 senesindeyiz, her şey aynı fakat bir o kadar farklı.
"

Cyberpunk 2077 (İlk Bakış)
Cyberpunk 2077, CD Projekt RED’in yeni jenerasyon RPG projesi. Mike Pondsmith’in Cyberpunk 2020 evrenini temel alarak, “karanlık gelecek” temasını işliyor.

Mike Pondsmith, gerçekten önemli bir adam çünkü Pondsmith’in işlerinden önce bunu rol yapma oyunu olarak kurgulayan doğru düzgün bir yapıma rastlamak neredeyse mümkün değil. 2077, bu bağlamda video oyunlarında Cyberpunk konseptini bu denli derinlemesine işleyecek nadir yapımlardan birisi olacak.

CD Projekt RED, oyun endüstrisinin önemli yapımcılarından. Witcher ile rol yapma oyunları konusunda ne kadar ciddi olduklarını gösteren ekip, Cyberpunk 2077 ile geliştirdikleri rol yapma oyunu disiplinini yeni jenerasyona taşıyacak gibi görünüyor.

Cyberpunk 2077 (İlk Bakış)
Cyberpunk 2020, kendi ekseninde pek çok temayı işliyordu. Karanlık gelecek çatısı altında genetik mühendislik, klonlama, yapay zeka, teknolojiyle birlikte gelişen uyuşturucu sektörü, hükümetler gibi çalışan şirketler ve hayatta kalma teması derken, epey gergin ve elektrikli bir dünya sunuyordu. Peki ama 2077 bütün bunları gerçekten video oyunu medyumunda verebilecek mi?

CDP, değişik bir ekip. İşlerinin adaptasyon olmasının sebebi ise (Witcher Andrej Sapkowski’nin kitabından adaptasyondur) sevdikleri şeyleri oyun haline getirme tutkularından kaynaklı. Oyunun yönetmeni Matusz Kanik, Cyberpunk ile ilgili konuşurken, hepsinin ortak sevgisi olan masaüstü rol yapma oyunlarından bahsediyor.

“Cyberpunk’ın yaratıcısı Mike Pondsmith, ilk etapta Cyberpunk 2020 dünyasının video oyunu olarak adapte edilmesinden dolayı endişeliydi. Onu stüdyomuzda konuk edip kafamızda olan vizyonu aktarmaya çalıştık. Açıkçası endişelerini anlayabiliyorum. Cyberpunk ile ilgili yapılan önceki oyunlar, başarılı değildi ve bu sebeple belki de Cyberpunk ismi bir başka başarısız oyunu daha kaldıramazdı. Bu sebeple vizyonumuzu kendisine aktardığımızda, kabul etmeme ihtimali vardı.”