Daha önce kapatılan Booking.com bu sefer geri mi dönüyor?

Furkan Güler 21.02.2018 - 13:38
Yetkililer, olumlu adımlar atmaya başladılar.

Dünyanın en çok tercih edilen turizm ve otel rezervasyonu servisi olan Booking.com, hatırlayacağınız üzere geride bıraktığımız yıllarda Türkiye'de kapatılmıştı. Vergi durumları nedeni ile Türkiye'den çekilen Booking.com, son çıkan haberlere göre Türkiye pazarına tekrar giriş yapmak için hükümet ile görüşüyor. Global anlamda turizme büyük bir katkı sağlayan Booking.com'un kapatılmasından sonra, ülkemizin turizm sektörü de orta derecede bir darbe almıştı. Bu yüzden hükümet yetkilileri gerekli olumlu adımları atmaya başladılar.

Bloomberg'e konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Booking.com'un şu anda sergilediği tutumun 1 yıl öncesine göre daha olumlu bir noktada olduğunu belirtti.

Zeybekçi, "Yurt dışından yabancılara Türkiye'nin pazarlanmasıyla ilgili Booking'in bir problemi yok zaten. Türkiye'deki Türk turizm alanlarını, tesislerini Türklere pazarlayıp da buradan elde ettiği gelire karşılık kestiği ya da kesmediği faturalarla ilgili sıkıntı yaşanıyor. Burada da bir çözüme doğru yaklaşıyor, kabul ediyor gibi." ifadelerini kullandı. Umarız Booking.com en kısa süre içerisinde tekrar açılabilir. Çünkü ülkemizden yurtiçinde seyahat eden vatandaşların da kendi yaşadıkları şehirler dışında otel bulma sıkıntısı, Booking'in kapatılmasından sonra daha da arttı.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 10:06
Kalan Karakter: 300 Gönder
Daha önce kapatılan Booking.com bu sefer geri mi dönüyor?
İlginizi Çekebilir