Dedikodu: Grand Theft Auto: Liberty City Stories mobile gelebilir!

Tayfun Kumaş 24.02.2014 - 17:03
Mobil oyunlara devam
Geçtiğimiz haftasonu ortaya atılan bir iddia sonucunda Grand Theft Auto: Liberty City Stories, mobil platformlara geliyor olabilir.

Daha önce Rockstar'ın Grand Theft Auto III, Vice City, San Andreas ve Max Payne oyunlarını iOS ve Android'e aktaran War Drum Stüdyosu, şu an Grand Theft Auto: Liberty City Stories'in üzerinde çalışıyor olabilir. Çıkış tarihi ise 2014 yılının son çeyreğinde gerçekleşeceği düşünülüyor.

portablegamingregion.com adlı sitenin verdiği habere göre sitenin iş ortaklarından bir tanesi Florida'dan (War Drums'ın bulunduğu şehir) yaptığı gezinin ardından stüdyonun bu Grand Theft Auto: Liberty City Stories'i mobile çevirdiği üzerine bilgi vermiş.

Ortağın firma içerisindeki muhbirine göre stüdyo oyunun mobil versiyonunu geliştirmeye bir ay önce başlamış ve az önce de söylediğimiz gibi 2014'ün dördüncü çeyreğinde tamamlanması planlanıyormuş.

Her ne kadar oyunun Windows Phone telefonlar için çıkıp çıkmayacağı belirsizken muhbir oyunun yeni versiyonundaki değişiklikleri az çok açıklamış. Buna göre texture'lar ve modeller geliştirilecek ve hatta bulut kayıt desteği getirilecekmiş. Radyo istaysonlarını da kişiselleştirme imkanı bulacakmışsınız. Gerekli donanım konusunda ise kaynak henüz bu konuda konuşmanın erken olduğunu belirtmiş.

Elbette bu kadar bilgi olsa da henüz bunun bir dedikodudan öte olmadığını da hatırlayalım.

Dedikodu: Grand Theft Auto: Liberty City Stories mobile gelebilir!
Grand Theft Auto: Liberty City Stories, 2005 yılında PSP'ye özel olarak Rockstar Leeds tarafından geliştirilmişti. Daha sonra ise 2006 yılında PS2'ye gelmişti. 2012'de ise PSN'e eklenerek PS3'te de yerini almıştı. Aynı durum Grand Theft Auto: Vice City Stories için de geçerli olmuştu.

GTA Liberty City Stories ve Vice City Stories, PC ve Xbox 360'a çıkmadı. Hatta o zamanın jenerasyonu Xbox'a bile gelmedi. Her zaman Sony'e özel oyunlar olarak kaldı fakat görülen şu ki Rockstar ve Sony arasındaki anlaşma bitmiş olabilir. Eğer durum düşündüğümüz gibiyse bu sebepten dolayı yıllar sonra bu iki oyun bahsettiğim platformlara bile gelebilir.

Şimdilik GTA: Liberty City Stories'in mobile geleceğine dair resmi açıklama yok. Eğer resmi açıklama gelirse, Liberty City Stories'ten sonra Vice City Stories'in de mobile çıkması yakındır.

Dedikodu: Grand Theft Auto: Liberty City Stories mobile gelebilir!
Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 16:49
Kalan Karakter: 300 Gönder
Dedikodu: Grand Theft Auto: Liberty City Stories mobile gelebilir!
İlginizi Çekebilir