Destiny ücretli Loot Box dönemini sonlandırıyor

Batuhan İnce 27.02.2020 - 18:06
Destiny 2’nin yönetmeni Luke Smith'in yaptığı bir açıklamaya göre bir sonraki sezon Destiny, ücretli Loot Box uygulamasını sonlandırıyor.

Destiny 2’nin onuncu sezonunun yayınlanmasına iki haftadan az bir zaman kaldı. Bungie’nin yaptığı bir açıklamaya göre Destiny, ücretli Loot Box uygulamasını sonlandırıyor.

Yapımında en çok para harcanan oyun olarak tarihe geçen Destiny’nin ikinci halkası olan Destiny 2, geçtiğimiz aylarda Bungie’nin kendi özel markası haline gelmişti. Activision ile yollarını ayıran Bungie, bu süreç içerisinde Destiny’nin haklarını da kendilerine geçirmeyi başarmıştı. Bu ayrılma işlemi Destiny 2 oyuncularına oldukça olumlu geri dönüşler getirmişti. Özellikle kötü bir başlangıç yapan oyunun ilk iki eklenti paketleriyle beraber oynaması ücretsiz olarak yeniden çıkması birçok oyuncuyu Destiny markasına ilgili hale getirmişti.

Geçtiğimiz hafta yayınladığımız bir haberde, Destiny 2’nin yeni sezonunun Season of the Worthy olacağını sizlere bildirmiştik. Bu yeni sezonun, ilk oyunun sevilen oyun modu olan Trials of Osiris’i de oyuna geri getireceği de açıklanmıştı. Destiny 2 çıkışından beri içerisine birçok içerik ekleyerek ve son zamanlarda sergilediği oyuncu dostu politikaları ile Activision döneminde yaratılan kötü imajı geride bırakmış gibi görünüyor.

Destiny ücretli Loot Box dönemini sonlandırıyor

Destiny, ücretli Loot Box sistemini oyundan kaldırıyor

Destiny 2’nin yönetmeni Luke Smith, Çarşamba günü yayınladığı bir blog yazısında, oyun içerisinde esasında Loot Box işlevi gören Bright Engram satın alımlarının kaldırılacağını duyurdu. Bright Engram’lar, oyun içerisinde Eververse adı verilen bir mağazadan gerçek para ile alınabilen objelerdir. Bu objeyi satın aldıktan sonra kodunu çözümlemeniz durumunda rastgele oyun içi kozmetikler düşürürler.

“10. Sezon ile birlikte, satın alınabilir ögeler olan Bright Engram’ları ortadan kaldırıyoruz,” diyen Smith, bu kararın nedenlerine de değinmiş. “Oyuncuların bir şeyi satın almadan önce fiyatının ne olduğunu bilmelerinin hakkı olduğunu düşünüyoruz. Bright Engram sistemi bizim bu düşüncemiz ile hiçbir şekilde örtüşmediği için bu objeleri artık Eververse mağazasında satmayacağız.”

Smith’in söylediğine göre Bright Engram’lar oyun içerisinde bulunmaya devam edecek, ancak hiçbir oyuncu artık bu objeyi edinmek için gerçek para ile satın alınan gümüşleri harcamak zorunda kalmayacak.

Rastgele objeler dağıtan Loot Box’lar geçtiğimiz senelerde başta EA olmak üzere birçok oyun yapımcısının başını ağrıtmıştı. Bu sistemin çocukları kumara sürüklediği yönündeki eleştiriler, ABD’de bir senatörün Loot Box’ları yasaklanmasına dair bir yasa teklifini öne sürmesine bile yol açmıştı.

Destiny 2’nin yeni sezonu olan Season of the Worthy 10 Mart günü oyunculara sunulacak. Oyunu bedava oynamak istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 16:47
Kalan Karakter: 300 Gönder
Luke Skywalker
Luke Skywalker 29.02.2020 12:22
Şu dlc politikasını da değiştirseler güzel olacak. Oyunun ücretli dlclerin ücretsiz olması çok daha oyuncu dostu olurdu bence.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Destiny ücretli Loot Box dönemini sonlandırıyor
İlginizi Çekebilir