5 dakikada Devil May Cry serisinin tüm hikayesi!

Furkan Güler 8.03.2019 - 17:17
Devil May Cry evreninde şimdiye kadar neler oldu?

Devil May Cry 5, bugün itibariyle oyuncuların karşısına çıktı. Uzun bir süredir beklenen oyunu oynamak istiyor, ancak önceki oyunları oynamadığınız için oyuna uzaktan meraklı gözlerle bakıyorsanız, gelin hep birlikte şimdiye kadar yaşanan önemli olayları tekrar gün yüzüne çıkartalım. Bu arada serinin hikayesine geçmeden önce ana seriye dahil edilmeyen DmC: Devil May Cry’ın hikayesini es geçeceğimizi de belirtelim.

Beş dakikada Devil May Cry serisinin tüm hikayesi

Devil May Cry evreninde dönen olayların başlangıcını anlatan üçüncü oyun, bizlere karanlık ve aydınlık taraf arasında dönen bir savaşı anlatarak senaryoya giriş yapıyordu. Şeytanlar ve insanlar arasında süregelen bu savaşta, Sparda adını alan bir şovalye, kendi türüne ihanet edip insanların tarafına geçip, savaşın seyrini değiştirmeyi seçti. İnsanlığı kurtarmak amacıyla şeytanları Temen-ni-gru adını alan bir kulenin tepesine mühürleyen Sparda, mühürleme işlemi bittikten sonra kendi de bir şeytan olduğu için güçlerini feda etmek zorunda kalıyor. Ayrıca şeytanları tekrar serbest bırakmak için kullanılması gereken tılsımı da yanına alan Sparda, bu olayların ardından 2000 yıl sürecek bir gizemin içerisinde kaybolur. Dünyada yaşamına devam ettiği sırada insan bir kadına aşık olup ikiz çocuk sahibi olan Sparda, bu çocuklara Dante ve Virgil adını verir. Bu sırada aradan geçen 2000 yılda şeytanlar için kullanılan mühür zayıfladığından, yer altının lordu Mundus, Sparda’nın karısına şeytanlarını gönderip bir şekilde öldürmeyi başarır. Ayrıca Dante ve Vergil daha bebekken ailesini terk eden Sparda, çocuklarını bir başına bırakmış olur.

İkizlerden daha ciddi ve soğukkanlı olanı Vergil, büyüdüğünde ortadan kaybolurken, Dante kendi başına hayatta kalmayı başarır. Aradan geçen olaylar sonucunda tekrar ikiz kardeşiyle karşı karşıya gelen Dante, Vergil’in, Arkham isimli fitneci tarafından manipüle edildiğine şahit olur. Arkham ve Vergil’i durdurmak için yola çıkan Dante, yolculuğu sırasında aynı kendisi gibi bir şeytan avcısı olan Lady ile tanışır. Annesi ve babası Arkham tarafından öldürülen Lady, Dante’yle birlikte ekip olmaya karar verir. En sonunda Vergil’le destansı bir kılıç dövüşüne tutuşan Dante, düşmanlarına karşı kardeşine yardım etmek ister. Fakat Dante’nin yardımını reddeden Vergil, yer altı dünyasına tek başına gitmeyi tercih eder.

Olayların ardından yer altından dünyaya sızan şeytanları temizlemek amacıyla Devil May Cry adında bir dükkan açan Dante, bu dükkanda para karşılığında şeytan avlama hizmeti vermeye başlar. Tam huzurlu bir hayata başlayayım derken kısa bir süre sonra Dante, dükkanında gizemli bir kadının ziyaretiyle karşı karşıya kalır. Trish adındaki bu kadın karakter, Dante’nin ölen annesine tıpatıp benzemesiyle ana karakterimizi şaşkınlığa uğratır.

Devil May Cry / Tüm Hikayeyi Özetliyoruz!

Bu şaşkınlığını gizleyen Dante, gizemli karakterimizin arkasından sır perdesini aralamak için Mallet adasına gider. Yeraltı lordu Mundus’un mühürlendiği bu adada şeytanlarla savaşan ana karakterimiz, önce Vergil’in şeytan formu olan Nelo Angelo’yu alt eder. Ardından Mundus’ın karşısına dikilir. Mundus’la yüzleşen Dante Mundus’ın mühründen de etkilendiği için Sparda’nın tam gücüne kavuşur. Artık kendisi gerçek bir şeytan avcısı olmayı başarmıştır. Mundus’la kapışan dante Mundus’ın yerinden “geri döneceğim” diyerek topuklamasına sebep olur.  Olaylar sonrasında evine dönen Dante, Trish ve Lady’i yanına alıp şeytan avlayarak hayatını idame ettirir.

Aradan geçen süre zarfında ortaya Sparda’ya tapınan bir tarikat çıkar. Dante, tarikat liderini öldürmek için tarikat merkezinin bulunduğu Fortuna’ya gider. Tarikat binasına girer girmez, tarikatın lideri Sanctus’u ortadan kaldırıyor. Fakat sonrasındaysa seriye bu oyunla dahil olan Nero, ortada bir tehlike olduğunu düşünüp Dante’ye saldırıyor. Dante ile arasında kısa bir dövüş yaşandıktan sonra tekrar Dante’nin peşine düşen Nero, macerası sırasında sevgilisinin de içerisinde bulunduğu tarikatın aslında kötü bir amaca hizmet ettiğini fark ediyor. Sonrasındaysa Devil May Cry 4’ün hikayesinde Nero’nun, aynı Dante ve Vergil gibi Sparda’nın soyundan geldiğini öğreniyoruz. 

devasa şeytan olarak adlandırılan Savior, Nero ve Vergil’in kılıcı Yamato ile uyandırılr Savior ile başa çıkamayan  Nero’nun imdadına Dante yetişir İlk olarak oyunun başladığı kısma gelen Dante, burada dördüncü oyunun kötürü Agnus’u öldürüyor, ardından Yamato’yu kullanıp cehennem kapılarını yok ediyor. Yamato’yu bir şekilde Nero’ya ulaştıran Dante, Savior’ın yok olmasını sağlıyor. Nero, Savior’ı yok ettikten sonra sevgilisi Kyrie’yi de alıp hep birlikte uzaklaşıyorlar.

Son olarak Devil May Cry 5 incelemesini buradan okuyabilirsiniz.

Yorumlar 13
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 08:46
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.08.2020 18:55
Vergil nasıl Nelo Angelo'ya dönüşüyor şeytan formu öyle değildi 3 te
MK Okuru
MK Okuru 16.01.2021 04:01
Devil may cry 3, kronolojik sıralamadaki ilk oyun. Vergil oyunun sonunda yeraltı dünyasına bırakıyordu kendini. Sonra mundusla karşılaşıp yenildi. Mundus onu kuklaya çevirip bir isim verdi. Artık o ''Nelo Angelo''ydu.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.03.2019 20:56
Arkham Ladynin özbabasi degil mi? Hem ozbabasi olup hem kizin babasini nasil oldurebiliyor ki?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.03.2019 12:35
bu arada oyun ilk çıktığı gün kırıldı hazır kırılma haberleri furyasına başlamışken bunuda atlamazsınız yayınlarsınız sanırım :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.03.2019 21:33
Bunu zaten 5.ci oyuna başlamadan önce menüdeki seçenekte anlatıyor oyun bize.
MK Okuru
MK Okuru 9.03.2019 20:01
Valla benim ingilizcem var.
rapper256
rapper256 9.03.2019 15:09
İngilizcen yoksa nasıl anlayacaksın? Salla oyunu adamlar anlatmış işte ne güzel. :D Oyuna girmeden öğren. :P
Kalan Karakter: 300 Gönder
gokumut21
gokumut21 8.03.2019 23:20
çocukluğumun lanet oyunuydu. hala büyük hayranıyım...
rapper256
rapper256 9.03.2019 15:10
Modlar, silin la yorumları, görüyorum oraya cevap yazmışsınız!
rapper256
rapper256 9.03.2019 15:09
Peeh, yanlış yere yaptım yorumu. -_-
rapper256
rapper256 9.03.2019 15:09
İngilizcen yoksa nasıl anlayacaksın? Salla oyunu adamlar anlatmış işte ne güzel. :D Oyuna girmeden öğren. :P
Kalan Karakter: 300 Gönder
Devil May Cry / Tüm Hikayeyi Özetliyoruz!
İlginizi Çekebilir