Diablo 4 için, 20 dakikalık bir oynanış videosu paylaşıldı

Mehmet Akif Zımba 2.06.2020 - 11:56
Blizzard'ın en sevilen ve bilinen markalarından olan Diablo 4 için, tamı tamına 20 dakikalık bir oynanış videosu paylaşıldı.

Blizzcon 2019 etkinliğinde oldukça güzel bir sinematik videosuyla tanıtılan Diablo 4, oynanış videosu fazlasıyla merak edilen oyunlar arasında bulunuyor. Yakın zamanda YouTube üzerinde, Blizzard paylaşmamış olsa da, bir Diablo 4 oynanış videosu belirdi.

GAMEPLAY PS isimli YouTube kanalı'nın paylaşmış olduğu bu videoda, "A Light in the Dark" isimli görevi yer alıyor. Bu görevin ismi ise, daha önce, Kasım 2019 tarihinde GameInformer ekibinin paylaştığı, bir oynanış videosunda daha görünüyordu.

Diablo 4 oynanış videosu içeriği, tatmin edici görünüyor

Diablo 4 bu videoda hem görsel olarak, hem de oynanış mekanikleri olarak tatmin edici bir seviyeye gelmiş gibi görünüyor. Sadece barbar sınıfının gösterildiği, oyunun beta sürümüne ait paylaşımda, yapımın başında sahip olacağımız yeteneklerin neredeyse tamamının neler olduğunu ve kullanım biçimlerini gözlemleyebiliyoruz.

Bildiğimiz üzere, Diablo 3'e göre daha karanlık bir oyunla karşı karşıya olacağız. Bunun bir sonucu olarak ise, renk paletinde daha soluk ve karanlık renkler görüyoruz. Seyahat ettiğimiz bölgelerin bir çoğunda, yerlerde birçok ceset görüyoruz.

Etrafımızdaki dünya tamamen grimsi bir hal almış durumda, mağaralar boyu yaratıklar, lanetli mezarlıklar ve bataklıklar gibi birçok bölge görüyor olacağız. Şehirlerin birçoğunda ise hastalıklar hüküm sürdüğünden dolayı, buralarda da çeşitli düşmanlara karşı savaşlar vereceğiz.

Videonun sonlarına doğru karakterimize ait yetenek ağacına, kısa da olsa, bir göz atma fırsatı elde ediyoruz. Açıkçası, gördüğümüz kadarıyla, bu yetenek ağacı, biraz sığ kalmış gibi duruyor. Tabii ki oyunun tam sürümünde, neler olacağını da bilmiyoruz. Düzenlemeler olacaktır elbette.

Diablo 4 için, 20 dakikalık bir oynanış videosu paylaşıldı

Bildiğimiz bir diğer detay ise, Diablo 4'ün tamamen çevrim içi bir deneyim sunmayı planlıyor olması. Yani karşımızdaki oyun tek kişilik oyun modu barındırmayacak. Tek başınıza elbette oynayabileceksiniz, ancak bu şekilde oynamak isteseniz bile, çevrenizde sürekli başka oyuncular olacak.

Blizzard, Diablo 4 için neler planlıyor

Açıkçası, Blizzard'ın bu konudaki planlarına dair net bir bilgimiz bulunmuyor. Resmi olmayan kaynakların da böyle bir mod yapmasına olanak sağlanır mı bilemiyoruz. Yine de Fallout 76'nın yaptığı hatalardan ders alınmış olmasını diliyor ve beklentilerimizin karşılanmasını umuyoruz.

Blizzard'ın yaptığı açıklamalara göre, oyunun bu çevrim içi modelinin üzerine, bir de kozmetik ürünler için ödeme sistemi bulunacak. Bu da demek oluyor ki, oyunda seçtiğiniz karakterinizin görünümünü özelleştirmek için, elinizi cebinize atmanız gerekebilir.

Her şeye rağmen Diablo 4, uzun süre sonra bizlerin bu oyuna olan susuzluğunu giderecektir diye düşünüyoruz. Gördüklerimiz ise bizleri heyecanlandırmıyor desek, yalan söylemiş oluruz. Yapım ile ilgili henüz bir çıkış tarihi belirlenmemiş olması, bu oyunla ilgili göreceğimiz daha çok şey olduğunun habercisi de olabilir. Güncellemeler için takipte kalın!

Yorumlar 19
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 21:16
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.06.2020 10:44
2020 yılındayız,kolye ve kemer değişirken karakterde bir şey değişmiyor.Ya bi zahmet şunu yapın ya,yeni nesil böyle mi olucak.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.06.2020 01:52
diablo 4 yapan ekibi komple bir uçağa doldurup lost ark yapan firmaya götürüp bir güzel gezdirmek lazim insan önceki hatalarından hiç mi ders almaz karanlık ve soluk renkler dışında bir gram ilerleme kaydedilmemiş yazık
MK Okuru
MK Okuru 5.06.2020 10:55
Lost Ark ne oğlum? Online para tuzağı oyunumu övüyosun burda?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.06.2020 00:18
Kaç milyon dolarlık firmasın be kardeşim onca sene hiç mi gelişmez üstüne koymaz insan..
Blizzard oyun sektörünü körelten ve baltayan firma..
Tutturmuşlar bir wow
İyi ekmek çıkıyor oradan
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.06.2020 14:46
Diablo 2 remasterd çıkarsınlar başka birşey istemiyorum. Diablo 3 den sonra bu oyunda sanırım hayal kırıklığı olacak gibi duruyor umarm yanılıyorumdur.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.06.2020 14:26
yamaç tırmanabilen karakterlerli diablo3 (3,5)
Kalan Karakter: 300 Gönder
Diablo 4 için, 20 dakikalık bir oynanış videosu paylaşıldı
İlginizi Çekebilir