Diablo 4 UI hatası

Taylan Bal 25.07.2023 - 12:06
Bu sefer de ortaya çıkan Diablo 4 UI hatası oyuncuları kötü niyetli bir tasarım sorunu olabileceği sebebiyle endişelendiriyor.

Diablo 4 UI hatası, bazı oyuncular tarafından sakarlıkla ilişkilendirilirken, bazı oyuncular tarafından ise kasıtlı bir aldatma yöntemi olmakla suçlanıyor.

Diablo 4 UI hatası, Premium Battle Pass'de kilitlenme sorunu ortaya çıkarıyor

Diablo 4'ün Digital Deluxe veya Ultimate Edition sürümlerini satın alan her oyuncu, herhangi bir mevsimde kullanabilecekleri bir premium battle pass kilit açma hakkı kazanıyor. 

Bu kilidi açmak için gerekli olan buton, Sezon Yolculuğu menüsünü açar açmaz beliriyor ve fare imleci otomatik olarak bu butonun üzerine gelir. Bu durumda, oyuncuların kazara kilidi seçmelerine neden oluyor ve bazıları hakkını yanlışlıkla kullanıyor.

Diablo 4 UI hatası, Premium Battle Pass'de kilitlenme sorunu ortaya çıkarıyor

Oyuncuların şikayetleri ve eleştirileri

Bu durumu yaşayan bir streamer olan Rurikhan, Twitter'da popüler bir klipte butona yanlışlıkla tıkladıktan sonra "Bu kasıtlı ve kötü niyetli bir tasarım," şeklinde tepki gösterdi.

Birçok kişi, Rurikhan'ın tweetine yanıt olarak kendilerinin de butona yanlışlıkla tıkladığını belirterek benzer deneyimlerini paylaştı. Bir kullanıcı, "Gelecekteki bir sezon için saklamak istemiştim ama, hata oldu galiba," dedi.

Rhykker, Rurikhan'ın tweetine yanıt olarak butonu "karanlık tasarım"ın bir örneği olarak nitelendirdi. "Blizzard'ın karanlık tasarım kullanmakla suçlanmak istemiyorsa, basit bir 'onayla' pop-up'ı eklemeleri yeterli olurdu," diye ekledi.

Blizzard'dan gelecek olan geçici çözüm

Diablo 4 küresel topluluk geliştirme direktörü Adam Fletcher, Blizzard'ın "en azından fare imlecinin otomatik olarak bu butonun üzerinde olmamasını ve yerine Sezon Yolculuğu üzerinde olmasını sağlayacak küçük bir düzeltme üzerinde çalıştığını" belirtti. Fletcher, bu yaklaşan düzeltmeyi "geçici" olarak nitelendirdi, ancak uzun vadeli bir değişimin nasıl olacağı konusunda açıklama yapmadı.

Yaklaşan değişiklikten sonra, butonun hala onay olmadan premium battle pass'ı aktive edeceği görünüyor, bu nedenle Sezon Yolculuğu sayfasında gezinirken gelecekteki bir mevsim için kilidinizi korumak istiyorsanız dikkatli olmanız gerekecek. 

Karşılaştırma yapmak gerekirse, oyunun premium para birimini satın almak için ödeme sayfasına yönlendirildiğinizde herhangi bir şey gerçekleşmeden önce bir onay alırsınız.

Blizzard, son zamanlarda yayınlanan tartışmalı bir yamayla sarsılan oyuncu kitlesini tekrar kazanma konusunda zorlu bir süreç yaşasa da, Diablo 4'ün mevsimlik mekanizmasının keyifli bir deneyim sunduğunu unutmamak gerekiyor. Ancak böyle bir arayüz hatasının oyuncuları rahatsız etmesi, oyunun itibarına zarar verebilir ve gelecekteki güncellemelerde dikkatli olma ihtiyacını ortaya çıkarabilir.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 10:53
Kalan Karakter: 300 Gönder
Diablo 4 UI hatası
İlginizi Çekebilir