Diablo 4 ve Modern Warfare 3'ü Game Pass'e Öyle Çabuk Beklemeyin

Murat Olcan 10.10.2023 - 09:03
Activision açıklama yaptı: Diablo 4 ve Modern Warfare 3'ü Game Pass'e önümüzdeki seneden önce beklemeyin.

Activision-Blizzard ile Microsoft arasındaki devasa satın alma süreci sona yaklaşıyor. Bu süreç, ABD, Avrupa Birliği ve Birleşik Krallık gibi önemli bölgelerde yoğun yasal incelemelerle dolu oldu. Ancak, Birleşik Krallık düzenleyici kurumu CMA'nın yakın zamanda "geçici" onay vermesiyle, anlaşmanın bu hafta sonuçlanması bekleniyor.

Diablo 4 ve Modern Warfare 3'ü Game Pass'e Hemen Gelmeyecek

Bu devasa anlaşma, oyuncuların kafasında birçok soru oluşturdu: Activision'un oyunları Xbox Game Pass'te ne zaman yer alacak? Activision, Twitter üzerinden yaptığı bir açıklamada, bu yıl içinde Diablo IV ya da Call of Duty: Modern Warfare 3 gibi oyunlarını Game Pass'e eklemeyeceklerini belirtti. Bununla birlikte, işbirliği sonucunda 2024 yılında Xbox Game Pass'te ne gibi değişiklikler olabileceği konusunda incelemeler yapacaklarını duyurdu.

Diablo 4 ve Modern Warfare 3'ü Game Pass'e Hemen Gelmeyecek

Activision'ın Twitter üzerinden yaptığı açıklama şu şekilde:

"Call of Duty: Modern Warfare III için beklentilerin arttığını görmek harika. Microsoft anlaşmasının yasal olarak onaylanması için çalışmaya devam ederken, yakın zamanda piyasaya sürülecek oyunlarımızın Game Pass üzerinden sunulup sunulmayacağına dair bazı sorular alıyoruz.

Modern Warfare III veya Diablo IV'ü bu yıl Game Pass'e koyma planımız olmasa da, anlaşma tamamlandığında oyunlarımızı dünya çapında daha fazla oyuncuya ulaştırmak için Xbox ile çalışmaya başlamayı umuyoruz. Ve önümüzdeki yıl içinde Game Pass'e oyun eklemeye başlayacağımızı tahmin ediyoruz."

Bununla birlikte, kaynaklara göre anlaşma tamamlandığında Xbox Game Pass'te pek çok yeni oyun görmeyi bekleyebiliriz. Geçmişte, Microsoft ve Activision, eski Call of Duty oyunları için Xbox 360 sunucularını canlandırarak büyük bir kullanıcı artışı elde etti. Bu da, Microsoft'un eski Call of Duty oyunlarını Xbox Game Pass'e eklemek isteyebileceği anlamına gelebilir.

Call of Duty, mikro işlemlere dayalı bir iş modeline sahip büyük bir gelir kaynağıdır. Game Pass, bu iş modelini olumlu ya da olumsuz etkileyebilir. Ancak her iki şirketin de bu konuda dikkatli olacağını tahmin ediyoruz.

Son olarak, Activision'ın eski oyun kütüphanesi, Microsoft'un Game Pass kataloğuna eklemek için pek çok fırsat sunuyor. Spyro'dan StarCraft'a kadar birçok eski oyunun yakında Xbox Game Pass'te yer alabileceğini düşünüyoruz. Önümüzdeki dönemde neler olacağını görmek için sabırsızlanıyoruz!

Yorumlar 8
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 03:21
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.10.2023 12:10
Dört gözle activision ve blizzard oyunlarının gamepass'e gelmesini bekliyorum. Fiyatlar çok arttığından ne CoD oynayabildik ne diğerlerini.

World of Warcraft konusunda ne yaparlar acaba? Gamepass ile oynanabilir olursa ona da başlarım. Parası kurtarır mı bilmem tabii WoW için...
MK Okuru
MK Okuru 14.10.2023 16:04
Videoda WoW da gösterildi. Demek ki getirmeyi düşünüyorlar
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.10.2023 09:19
Ozaman ben sizin yapacağınız işin Ta canını seveyim Ta aklını yiyeyim.Ne anladım MW2 hemen gelemeyecekse
MK Okuru
MK Okuru 14.10.2023 16:02
MW 2 demiyor, MW 3 için konuşuyor adam. Yani yeni çıkacaklar için
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.10.2023 16:00
E herhalde o oyunlar daha yeni çıktı, çıkacak. Adamların önce biraz satması gerek ki kar etsinler. Gamepass işi en az 2 sene sonra.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.10.2023 10:23
Bırak 2024 ü MC un bir demesiyle yarın bile gelebilir game pass e bu oyunlar. Büyük patron ne derse o olur.
MK Okuru
MK Okuru 13.10.2023 12:18
Zaten bunu istemeyen Microsoft sevgili kardeşim. Bu konu zaten daha önce açıklandı ve güncel Activision oyunlarını ilk günden GamePass'e beklemeyin denildi. Adamlar kendilerine tonla para kazandıran CoD serisinin en güncel oyununu neden koyup zarar etsin? Bunu beklemek sadece saflıktır.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.10.2023 13:15
En iyi ihtimalle yeni oyunlar çıkmadan hemen önce görürüz gamepass te
Kalan Karakter: 300 Gönder
Diablo 4 ve Modern Warfare 3'ü Game Pass'e Öyle Çabuk Beklemeyin
İlginizi Çekebilir