1/2

DiRT 3

Murat Sağlam 11.05.2011 - 12:42
Yarış dünyasının tozunu dumana katma vakti!
Aslında ralli oyunlarını çok seven biri değilimdir, fakat söz konusu oyun DiRT 3 olunca ve oyunun ön inceleme sürümü de ofise gelmişken bu fırsatı asla kaçırmayacağım bir gerçekti. Ofiste kısa süreli bir "Kim oynayacak? Kim yazacak?" tartışması esnasında sağ kalmayı başarıp geçtim PlayStation 3'ün başına...

Toprağın bol olsun Colin Mcrae

Sonuçta yarış yarıştır değil mi? Belli bir alanda döner durursunuz ya da bir noktadan bir noktaya hızlıca ulaşmaya çalışırsınız. İşte ralli oyunları böyle bir deneyim sunmaz insana; çok daha farklıdır. Eğer benim gibi arcade yarış oyunlarına alışıksanız, oyuna başlayınca gazı köklersiniz ve ilk gördüğünüz duvara, ağaca, taşa çarpmaktan kurtulamazsınız. İşte o an anlarsınız rallinin başka bir şey olduğunu. Aslında şu uzun cümlemde söylemek istediğim, DiRT 3, bana ilk yarış deneyimimi hatırlattı. Çünkü kontrollere alışmak için birkaç yarış yapmanız gerekiyor.

DiRT 3
Eğer serinin sevenlerindenseniz ve ralliye karşı ilgili bir insansanız zaten zor gelmeyecektir ama benim gibi hamlamış ralli oyuncuları için birkaç deneme yarışı yaparak en azından kontrollerin hassaslığına alışmak gerekiyor. Özellikle analog çubuklarla oyunu oynamak çok zor oluyor, ama benim için herhangi bir yarış oyunu da analog çubuklarla çok zor olduğundan hemen ayarlardan D-Pad seçeneğini aktif ederek oynadım ve çok daha rahat ettim. Tabii kişisel görüşüm olduğundan iki türlü de deneyebilir ve size rahat geleni kullanabilirsiniz.

Oyuna başladığınızda, sizi öncelikle profilinizi yaratmanızı isteyen bir ekran karşılıyor. Bu ekranda gerekli bilgileri verdikten sonra, çoklu oyunculu modu, tek kişilik "quick race" denilebilecek yarış modunu ya da oyunun can damarı olan DiRT Tour'u seçerek oyuna başlıyorsunuz.

DiRT Tour oyunun can damarı, çünkü kariyer modu olarak yer alıyor. Oyuna başlarken yarattığınız profil sizin oyundaki karakteriniz ve DiRT Tour'da yarışlara katılarak dört sezon boyunca birçok yarışa katılacak, ününüzü arttırarak dünyanın bir numaralı yarışçısı olmaya çalışacaksınız. Bu arada artık Colin McRae isminin kullanılmadığını ve oyunun DiRT 3 adıyla piyasaya sürüleceğini belirtmek isterim size.