Disney Başkanı; Disney+ platformu sektörün geleceği

Murathan Özlü 12.09.2022 - 17:18
Disney+ platformu ve benzer dijital yayın platformları, Disney başkanı Bob Chapek'e göre sektörüne geleceği, sinema geçmişte kalabilir.

Disney+ platformu, Disney başkanı Bob Chapek'e göre "sinema" sektörünün geleceği. Chapek, Disney+, Netflix, HBO gibi platformların, pandemi sonrası dünyada tercih edilen medya platformları olacağını, film sektörünün sinemalara eskisi kadar rağbet etmeyebileceğini düşünüyor. Chapek'e göre film yapımcıları "pandemi öncesi" film yayınlama modelini geride bıraktı.

Disney+ platformu film yayıncılarının yeni odak noktası olacak

Chapek, pandemi sürecinde Disney'in önemli yapımlarını (Obi-Wan veya Loki dizileri gibi) çevrimiçi platformda yayınladığını ve yeni modanın bu olacağını söylüyor. Disney sinemadan vazgeçmeyecek ancak en önemli hikayelerini  Disney+'ya göre planlayacak;
" Böyle olacağına eminim. Geçmişte Enkanto: Sihirli Dünya filmimiz sinemada ortalama bir gelir elde etmişti ancak Disney+'a eklediğimiz anda birinci sıraya çıktı. Filmin o aşamadan sonra ne kadar ünlendiğini açıklamama gerek yok."

Disney+ platformu
Chapek, gişe rekortmenleri filmleri düşününce sinemanın hala çok önenli olduğunu ifade etse de, yeni markaların sinema yerine dijital yayın platformlarında doğabileceklerini vurguluyor:

" Dev Marvel filmlerini, Start Wars filmlerini ya da Avatar'ı sinemada yayınlamayacağız anlamına gelmiyor bu. Çünkü sinema hala filmleri tecrübe etmek için müthiş bir fırsat. Ancak bu bütün yapımlarımızın sinemada gösterime girmesi gerektiği anlamına gelmiyor."

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 18:13
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.09.2022 07:39
2013'te yerel bi gazetede kent haberleri yapıyodum. 60 yaş üstü oda başkanları, belediye meclisi üyeleri filan böyle açıklamalar yapıyolardı. Eminim Disney'in pazar değeri bu açıklamadan sonra %0,000...01 büyümüştür. Yaşlılar, yaşlılarımız... :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.09.2022 11:46
netflixten güzel bence
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.09.2022 09:30
Türkiye'deki içerik zaten az üstüne diğer ülkelerde yayınlanan bazı filmler bize nedense gelmiyor. Bu gidişle iptal edeceğim üyeliğimi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Disney Başkanı; Disney+ platformu sektörün geleceği
İlginizi Çekebilir