Disney+ nedir? Türkiye'de açılacak mı? hangi Diziler var?

Ersin Kılıç 9.11.2018 - 13:36
Sistem için yapılan duyuruları derledik

Dünyanın en büyük yapım şirketlerinden biri olan Disney'in bir süredir dijital bir yayın üzerinde çalıştığı biliniyordu. Firma yaptığı özel bir duyuru ile birlikte Disney+ adını verdiği bu sistemi tanıttı ve sisteme gelecek olan bazı dizilerin de müjdesini verdi. Peki Disney+ nedir ve bu yayın platformu Türkiye'de açılacak mı?

Disney+ nedir? 

Disney+ sistemini aslında direk olarak Netflix, BluTv, Amazon Prime, DC Universe ya da Hulu gibi sistemlere benzetebiliriz. Yani üyelik sistemine sahip olan bu sistem, kendine özel film ve dizileri ile birlikte kütüphanesini de güncel tutmaya çalışacak. Disney'in elinin altında bulunan markaları göz önüne aldığımızda, sinemada gösterilen birçok filmin lisans problemleri yoksa, daha sonra Disney+ üzerinden yayınlanacağını da söyleyebiliriz. Firma Marvel ve Star Wars markaları başta olmak üzere Pixar ve National Geographic gibi yayınlara da sahip. Peki bu sistemde neler göreceğiz?

Disney+ nedir? Türkiye'de açılacak mı?

Disney+'a hangi diziler gelecek?

Aslında bu konuda uzun süredir bazı dedikodular vardı ve bunların birçoğu da yapılan açıklamalar ile birlikte doğrulandı. Geçtiğimiz dakikalarda Tom Hiddleston'ın başrolde yer alacağı Loki dizisinin resmi olarak duyurulduğunu belirtmiştik. Marvel Sinematik Evreni'nin en sevilen karakterlerinden biri olan Loki, limitli olarak planlanan bu dizide bize karakter ile ilgili bilinmeyenleri anlatacak. Tabi dizide filmlerden hatırlayacağımız bazı karakterlerin olmasını da bekliyoruz. Detayları ve yayın tarihi ise henüz belli değil.

Loki dizisi dışında Marvel tarafından Scarlet With odaklı bir dizi geleceği de belirtilmişti. Ayrıca Winter Soldier ve Falcon karakterlerini bir arada göreceğimiz bir dizi projesi de Disney+ için özel olarak düşünülüyor.

Disney+ nedir? Türkiye'de açılacak mı?

Star Wars tarafına geçtiğimizde ise muhtemelen animasyon serilerini de bu sistemde görebileceğiz. Ayrıca Disney+ için özel olarak duyurulan bir Star Wars projesi de bulunmakta. Rogue One: A Star Wars Story filminin öncesinde geçecek olan bu dizide filminde başrol oyuncularından biri olan Diego Luna'yı göreceğiz. Luna, filmde olduğu gibi Cassian Andor karakteri ile karşımıza çıkacak. 

Disney+ sistemi Türkiye'de açılacak mı?

Disney+ sistemi ile ilgili hala bilinmeyen ve açıklanmayan birçok nokta bulunuyor. 2019 yılı sonlarına doğru açılması beklenen sistem için net bir tarih verilmedi ve hangi ülkelerde açılacağı resmi olarak duyurulmadı. Buna rağmen Disney+ için açılan siteye girdiğimizde TR ibaresini görüyoruz. Disney'in ülkemizde özellikle sinema alanındaki aktif faaliyetlerini düşünecek olursak, çok büyük bir aksaklık olmaz ise Disney+ sisteminin ülkemizde de açılacağını söyleyebiliriz. 

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 12:13
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ludacris
Ludacris 9.11.2018 14:56
Yeni dünyada her şey parçalanmaya mahkum. Ucuz ve kaliteli hizmet diye satın aldığımız Netflix yakında cücük gibi kalabilir. Bir çıkış yolu bulması gerekli. Her firma neredeyse kendi stream servisini kurdu ya da kuracak. Birbirleri ile paslaşmazlarsa, mantıksız bir hal alacak. Hepsini izlemek isteyen kullanıcının cebinden bir dünya abonelik ücreti çıkacak. Sonra korsana yenik düşecekler :)
etemelkuran
etemelkuran 9.11.2018 20:51
Luda Kris Efendi, Osmanlı döneminde 16. yüzyılda devşirme bir Osmanlı paşasının adıdır. Dedeleri Selanik göçmeni olan Giritli bir aileden 16 yaşında saray'a alınmıştır. Parlak zekasıyla kısa zamanda öne çıktı hipokrat ve ibn'i sina öğretileriyle yetişmiştir. Zeytinyağıyla ülser tedavisi üzerine çalışmalar yürütmüştür. Kısa zamanda çok şifa dağıtmış ve günümüz Filistin topraklarında 64 yaşında hayata gözlerini yummuştur.
MK Okuru
MK Okuru 9.11.2018 15:45
Ludacris'in kim olduğunu mu bilirsin neci olduğunu mu bilirsin ki nicknameini Ludacris yapmışsın bre yetersiz
Kalan Karakter: 300 Gönder
Disney+ nedir? Türkiye'de açılacak mı?
İlginizi Çekebilir