Doctor Who oyuncusu Lynda Baron hayatını kaybetti

Merlinin Kazanı 8.03.2022 - 01:56
Beşinci Doktor ile birçok maceraya atılan, Lynda Baron hayatını kaybetti.

Birçok Doctor Who hikayesinde yer alan aktris Lynda Baron 82 yaşında hayata gözlerini yumdu. Baron ilk olarak Doctor Who'da, 1983'te Peter Davison'ın Fifth Doctor'unun oynadığı klasik seri "Enlightment"ta görünmüştü. Güneş sistemi boyunca bir yarıştaki Ebedi Kaptan Wrack'ı canladıran Baron, 2011'de Onbirinci Doktor olarak Matt Smith ile birlikte yeni Doctor Who bölümü "Closing Time"da Val rolüne geri döndü.

Doctor Who oyuncusu Lynda Baron hayatını kaybetti

Ayrıca, Doctor Who'da ekranda görünmeden önce, William Hartnell'in Birinci Doktor olarak oynadığı 1966 dizisi “The Gunfighters”da orijinal “The Ballad of the Last Chance Saloon” şarkısını seslendirdmişti.

Lynda Baron, pembe dizi Coronation Street'in perde arkasına geçen The Road to Coronation Street'teki rolüyle 2011'de BAFTA adaylığı kazandı.

Aktirisin menajeri Donna French, Baron'un ölümünü doğrulayan bir bildiri yayınladı: "Sevgili müşterimiz Lynda Baron'un vefatını duyurmaktan büyük üzüntü duyuyoruz. O harika bir aktris ve harika bir arkadaştı. Open All'daki Nurse Gladys'in ikonik rolleri, Come Outside'da Hours ve Mabel Teyze tüm nesiller tarafından sevildi. West End müzikallerinde ve dramatik yapımlardaki başrolleriyle tanınan dünyamızın önde gelen bir ışığını kaybettik. Kızı Sarah ve oğlu Morgan ve tüm ailesine en içten taziyelerimizi sunuyoruz."

Baron'un rolleri arasında The Two Ronnies, Oh No, It's Selwyn Froggitt, The Bill, Crossroads yer alıyor. 2002'de Dream Horse, 2006'da Scoop ve 2005'te Color Me Kubrick yapımlarında rol aldı. Ayrıca 1987'de Follies in the West End müzikalinde, 2007'de In Celebration oyununda ve An Inspector Calls, Stepping Out ve The Full Monty gibi diğer şovlarda sahneye çıktı.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 02:33
Kalan Karakter: 300 Gönder
Doctor Who oyuncusu Lynda Baron hayatını kaybetti
İlginizi Çekebilir