Doğal Kahramanlar (Mobil İnceleme)

Murat Sezgin Gür 23.05.2013 - 13:52
Kötülüğün olduğu yerde her zaman ona karşı bir kahraman çıkar!
31 Mayıs'ta vizyona girecek olan "Epic" yani "Doğal Kahramanlar"ın Gameloft tarafından geliştirilen ve film ile aynı adı taşıyan iOS oyunu App Store'da görücüye çıktı. Animasyonları Blue Sky Studios tarafından yapılan filmin oyunu, iyi ve kötü arasındaki epik savaşı anlatıyor.

Doğal Kahramanlar (Mobil İnceleme)
Hikayesi film ile neredeyse paralel olarak giden oyunda, kendi Orman Krallığınızı inşa edip, Leafmen savaşçılarınız ile Boggan'lar ve liderleri Mandrake'e karşı çatışmalara giriyorsunuz. Oyun, aynı zamanda çeşitli ödüller kazanabileceğiniz mini-oyunlar da barındırıyor.

Doğal Kahramanlar (Mobil İnceleme)
Oyunda üç adet para birimi var, Öz, tohum ve aura. Öz ve tohumu çeşitli binalar inşa edip, onlardan kazanabilirken, aurayı çeşitli görevler ile veya 13. seviyeye ulaştığınızda inşa edebileceğiniz bir bina ile elde edebiliyorsunuz, eğer kazandığınız aura az gelirse, daha fazlasını satın alabiliyorsunuz. Oyunda çeşitli bina ve üniteleri inşaa ederken bunlar zamanla belirleniyor. İlk başta bu süreler 2-3 dakika gibi kısa sürelerden oluşurken ilerledikçe bu süreler 1-2 saatte kadar çıkıyor. Daha önceden bu tarz oyunları oynamış olan kişiler bu mekanğin koşullarını az çok biliyorlardır zaten. Bu süreyi kısaltmanın yolu ise aura ödemek. Aurayı hem daha önce anlattığım gibi kazanabiliyorsunuz hem de gerçek para ile de satın alabiliyorsunuz.

Doğal Kahramanlar (Mobil İnceleme)
Oyunun sesleri ve animasyonları harika, oynanışı da gayet kolay. Zaten oyunun başındaki kısa tutorial bölümünden sonra oyunu oynarken herhangi bir sıkıntı çekmiyorsunuz. Epic türü oyundan her ne kadar mobil dünyasında bolca bulunsa da sizlere yaşattığı atmosfer, görseller, sesleri ve müzikleri ile farklı tat bırakacatır. Dediğim gibi kolay oynanışı sayesinde oyunlarla çok alakanız olmasa bile rahatça altından kalkacağınız bir yapıya sahip. Tek sorunu bir süre sonra görevlerin monotonlaşması. Lakin belki gelecek güncellemelerle buna da bir çare bulunabilir.

Oyunun Türkçe dil seçeneği de mevcut ki bu da bir artısı olarak görülebilir tek sorun bazı kelimelerin oldukça "Türkçe" kaçması. Eğer yabancı dile hakimseniz ve o kelimelerin İngilizce'deki anlamlarını biliyorsanız o zaman Türkçe çevirileri sizlere garip gelebilir. Ama yine de göz ardı edilebilecek bir durum bu. Eğer bu tür oyunları seviyorsanız, Epic, yani Doğal Kahramanlar, kesinlikle eğlenceğiniz bir oyun olmuş.

Oyunu App Store ve Android üzerinden ücretsiz olarak indirebiliyorsunuz.
Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 05:12
Kalan Karakter: 300 Gönder
Doğal Kahramanlar (Mobil İnceleme)
İlginizi Çekebilir