Doom 3, Bethesda avukatlarını korkuttu!

Mahmut Saral 18.11.2011 - 11:55
Karanlıkta Doom 3 oynamaktan değil ama
id Software'ın yıllar önce çıkardığı FPS oyunu Doom 3, zamanın şartlarına göre en iyi grafiklere sahip sayılı oyunlardan bir tanesiydi. John Carmack daha önce yaptığı bir açıklamada, Rage'in piyasaya sunulmasından sonra Doom 3'ün kaynak kodlarını ücretsiz olarak oyun yapmak isteyen kişilere sunacağını duyurmuştu. Zaten bu tip uygulamaları devamlı yapan id Software, bu kez biraz zor durumda kalmışa benziyor.

John Carmack, geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından açıklama yaptı ve Doom 3'ün kaynak kodlarını yayımlayabilmesi için motordaki bazı kodları yeniden yazmak zorunda olduğunu belirtti. Zira var olan kodların bir bölümü, Creative Labs isimli şirkete patentli ve ücretsiz olarak yayımlanması durumunda yasal sorunlar doğurabileceği için Bethesda avukatlarını endişelendirmiş. Bunun üzerine de kodlarda düzenleme yapıldıktan sonra Doom 3 kaynak kodlarının yayımlanması bekleniyor.

John Carmack, yıllar evvel diğer programcılar ve Creative Labs ile birlikte Carmack's Revenge isimli gölgelendirme teknolojisi için ortak çalışmıştı. Doom 3'de kullanılması için anlaşma sağlanan bu teknoloji desteği, kaynak kodlarının yayımlanması halinde ciddi sıkıntılar yaratabilirmiş.

Doom 3, Bethesda avukatlarını korkuttu!
Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 11:50
Kalan Karakter: 300 Gönder
Doom 3, Bethesda avukatlarını korkuttu!
İlginizi Çekebilir