Doom 3'e VR modu yapıldı

Hürcan Köse 25.11.2016 - 16:06
Oyun artık HTC Vive ile oynanabiliyor
Zamanının en iyi oyunlarından birisi olarak kabul edilen Doom 3'ün yenilenmiş versiyonu BFG Edition için oyunu HTC Vive'a uygun hale getiren bir mod yapıldı.

90 FPS düzeyinde çalışan ve stereo ses desteğine sahip olan bu versiyonda haritalar da VR'a göre tekrar düzenlenmiş ve nişan almayı kolaylaştırmak adına bir de silahlara lazerle hedef alma özelliği eklenmiş. Eğer bir HTC Vive'a sahipseniz ve oynayacak sağlam bir korku/aksiyon oyunu arıyorsanız bu modu indirmenizi tavsiye ediyorum. Peki Doom 3'ün VR modu nasıl çalıştırılır?

1- GitHub'a girerek RBDOOM-3-BFG'nin var olan en son sürümünü indirin.
2- Zip'in içindeki tüm dosyaları Doom 3 BFG Edition'ın yüklü olduğu klasöre atın.
3- Steam VR'ı çalıştırın, Vive kontrol cihazlarını açın ve tüm ışıklar yeşil olana kadar bekleyin.
4- RBDOOM-3-BFG.exe dosyasına tıklayın ve VR gözlüğünüzü takın.
5- Artık Doom 3'ü Vive ile oynamaya hazırsınız!

Nasıl bir şeye benzediğini görmeniz açısından SweViver-VR adlı YouTube kanalının videosunu da aşağıya ekliyorum. İyi seyirler!

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 15:44
Kalan Karakter: 300 Gönder
artagon
artagon 25.11.2016 17:32
yok ya kendim hareket etmeden bu derede hızlı ekranın ileri kayması çok etkiliyor beni motion sickness yapıyor. Bu tarz çok hareketli oyunlarda vr ın olumsuz etkilememesi için çok sağlam bir bünye gerekiyor. benim asıl beklediğim fallout 4 gibi oyunların VR versiyonları. Şu ana kadar htc vive ile denediğim en etkilendiğim oyun Vanishing realms oldu. üstelik gayet dandik grafiklerine rağmen :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
Doom 3'e VR modu yapıldı
İlginizi Çekebilir