Doom Eternal serinin en hızlı satan oyunu oldu

Ersin Kılıç 26.03.2020 - 10:35
Serinin ilk hafta sonu satış rekorunu kırmayı başaran DOOM Eternal, ayrıca Steam üzerinde tüm hafta boyunca en çok satan oyun da oldu.

Geçtiğimiz hafta çıkan ve Doom Eternal incelemesi ile bizim de sitemizde yer verdiğimiz oyundan güzel bir haber geldi. Yapılan açıklamaya göre çıktığı hafta yapılan satışlar ile birlikte serinin en hızlı oyunu Doom Eternal oldu. Firmanın yaptığı duyuru ve detaylar şu şekilde;

Doom Eternal serinin en hızlı satan oyunu oldu

Bir ZeniMax Media şirketi olan Bethesda Softworks, DOOM Eternal'ın piyasaya çıkar çıkmaz yakaladığı ticari başarıyı ve eleştirmenlerden aldığı olumlu tepkiyi duyurmaktan gurur duyuyor. DOOM® Eternal piyasaya çıktığı hafta sonu içerisinde DOOM'un (2016) çıkış hâsılatını ikiye katlamakla kalmadı bir yandan da serinin ilk hafta sonu satış rekorunu kırmayı başardı. DOOM Eternal Steam üzerinde tüm hafta boyunca en çok satan oyun oldu ve çıkar çıkmaz platformda aynı anda 100.000'den fazla oyuncu tarafından oynandı. 

DOOM Eternal'ın piyasaya başarılı çıkışı dünya genelindeki eleştirmenlerden aldığı yorumlara da yansıdı. DOOM Eternal şimdiye kadar PC/Xbox/PS4'te 90/89/87 Metacritic puanına ulaştı ve OpenCritic'teki eleştirmenlerin %96'sının onayını aldı; ayrıca eleştirmenlerin büyük bir kısmı net bir şekilde yılın oyunu olmaya aday olduğunu ve bu oyun türünün tarihindeki en iyi birinci şahıs nişancı hikâyelerinden birine sahip olduğunu belirtti. Eleştirmenlerden gelen yorumların bazılarını derledik:

Doom Eternal serinin en hızlı satan oyunu oldu

• “Tam anlamıyla muhteşem”- GameInformer
• “Aşırı eğlenceli”- IGN
• “Modern bir klasik.” - PC Gamer
• “Kesip parçalamada ustalık eseri”- The Sixth Axis
• “Olağanüstü bir oyun”- COGconnected
• “Şimdiye kadar yapılmış en iyi FPS’lerden biri”- Game Revolution

Oyunun aldığı güzel eleştirilerin yanı sıra DOOM Eternal'a güç veren idTech® 7 oyun motoru da övgüleri toplamayı başardı. Teknoloji incelemelerinin önde gelen isimlerinden Digital Foundry, DOOM'un kullandığı teknoloji hakkındaki uzun ve detaylı analizi sonucu şu kanıya vardı:

• “idTech 7 inanılmaz”
• “Oyun hızlı, tatmin edici ve harika – ve şimdiye kadar oynadığım en etkileyici yapımlardan biri”
• “DOOM Eternal bu neslin tartışmasız en iyi aksiyon oyunlarından biri”

Bethesda Softworks'ün Küresel Satış alanındaki Kıdemli Başkan Yardımcısı Ron Seger bu konuyla ilgili olarak “Harika oyunumuza verdikleri müthiş desteklerinden dolayı milyonlarca hayranımıza teşekkür borçluyuz,” diyerek serinin hayranlarına seslendi. “Binlerce perakende satıcısının kapanmış olmasına rağmen bir sürü hayranımızın DOOM Eternal'ın keyfini çıkarabiliyor olmasından sevinç duyuyoruz.”

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 13:42
Kalan Karakter: 300 Gönder
Doom Eternal serinin en hızlı satan oyunu oldu
İlginizi Çekebilir