DOOM'un multiplayer modundan yepyeni bilgiler geldi

Hürcan Köse 22.02.2016 - 19:00
Hızlı ve çevik olan, oyunu kazanır
Yaklaşık 10 senedir beklediğimiz ve sonunda 13 Mayıs'ta kavuşacağımız DOOM'un multiplayer modunu deneme şansınız oldu mu? Eğer olduysa, ve daha önceden de Quake'in multiplayer modunu oynadıysanız yeni Doom'un multiplayer açısından ne kadar hızlı bir oynanışa sahip olduğunu da biliyorsunuzdur. Öyle eğileyim, kalkayım, vay efendim siper alayım yok. Durduğunuz anda ölüyorsunuz.

Peki DOOM'un multiplayer modunda bizleri ne gibi oyun modları bekliyor? Tamam Team Deathmatch'e falan alpha'dan aşinayız. E peki daha ne olacak? Oyunun çıkışına birkaç ay kalmışken sağolsun Bethesda ve id Software bizleri aydınlatmayı es geçmiyorlar. Bugün Bethesda'nın resmi sitesinde yayınlanan haber ile oyunda bizi bekleyecek olan yeni bir multiplayer moduyla tanışıyoruz: Warpath!

DOOM'un multiplayer modundan yepyeni bilgiler geldi
Warpath'de haritada sürekli yer değiştiren bir ele geçirme alanı olacak. Takım arkadaşlarınız ile beraber bu alanları alabilmek için savaşırken aynı zamanda haritanın değişik yerlerinde ortaya çıkan Demon Rune'u da alabilmek için amansız bir savaş vereceksiniz. Seçim size kalmış. İsterseniz bu Demon Rune denen özel güçleri kovalayıp Revenant olarak terör estirebilir, isterseniz de dikkatinizi tamamen ele geçirme noktalarına verip görevi başarıyla tamamlayabilirsiniz. (Ben olsam ilk seçenekten giderdim çaktırmayın) Yani anlayacağınız Warpath modunda her an her şey olabilir. Maçı kazandığınızı sanıyorken bir anda tepenize bir Revenant inip kolunuzu bacağınızı koparabilir. Ne bileyim, ismi de _Seko_Serseri_59 olabilir. Garip olurdu değil mi? Bence de. O yüzden Warpath modunda başarılı olabilmek için çevik olmalı ve hızlı düşünmeyi öğrenmelisiniz!

DOOM'un multiplayer modundan yepyeni bilgiler geldi
Oyunun multiplayer moduna ayrıca bir yenilik daha eklenmiş. Hack Module adı verilen bu tek kullanımlık eşyaları oyunda ilerleme kat ederken kazanabileceksiniz. Hiç öyle mikro-ödeme tarzı da düşünmeyin, bunları kazanmanın tek yolu oyunu oynamakmış (yani, öyle diyorlar). Yani mesela Supply Timer diye bir eşya bulacaksınız. Bunu kullanınca haritadaki bir zırh yükseltmesinin kaç saniye sonra çıkacağını görebiliyormuşsunuz. Bu gibi oyundaki dengeleri değiştirebilecek ve oyuncuya yararlı olabilecek eşyalar biz oyunu oynadıkça sık sık karşımıza çıkacakmış. Elbette bütün bu eşyaların da bir kullanım süresi olacakmış. Sınırsız değiller yani. Bu yüzden neredene ne zaman kullanacağınıza dikkat etmenizde fayda var.


Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 15:54
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.02.2016 18:49
İyi olmayacak gibi pusup taktik falan yapamıycaz armut gibi koşup duracaz 30 sn bir ölüp aynı şeyleri tekrar edicez demekki.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.02.2016 09:43
Quake 2 gibi efsane olur mu acaba :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.02.2016 11:08
ya üfff , deli gibi koşturan bebeler oyunu domine edicek demekki . ugraşamam . ben gider battlefield hardcore oynarım , tıpkı gercek bir asker gibi , üstün strateji taktik ve aklımla herkesi yenerim . zaten benim kd den belli . benim kd cod da 1 falan bf hardcore da 4 . oynanmaz bu oyun .
napolyon07
napolyon07 23.02.2016 19:32
BF hardline de nasıl bir taktik uyguluyorsun sen bebe? senin taktiğinin üstüne tüküreyim o oyunda neyin taktiği lan? taktik ararsan gir RS siege oyna BF de ne taktiğiymiş..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.02.2016 03:23
Quake 3 arena tadında yapabilirlerse süper olur.

-----------------

Aynen öyle olacak :)

Hürcan.
Kalan Karakter: 300 Gönder
DOOM'un multiplayer modundan yepyeni bilgiler geldi
İlginizi Çekebilir