Dragon Age 4'ün geliştirme süreci gecikecek

Taylan Bal 29.08.2023 - 13:23
Bioware, Electronic Arts'ın yeni verimlilik yapılanması ve maliyet tasarrufu planının bir parçası olarak 50 kişiyi işten çıkaracak.

BioWare'in sonraki Dragon Age oyunu, yani Dreadwolf, en erken 2024 ortasında piyasaya sürülecekti. Ancak Electronic Arts'ın mali yıl 2025 dönemine de daha ileri bir tarihe ertelenebilir.

50 kişiyi işten çıkartan Bioware'in Dragon Age 4'ü geliştirme süreci sıkıntıya girdi

Sadece birkaç gün önce, BioWare genel müdürü Gary McKay üzücü bir açıklama yaptı. Stüdyo, Electronic Arts'ın yeni verimlilik yeniden yapılanma ve maliyet tasarrufu planının bir parçası olarak 50 kişiyi işten çıkaracak. Bu, BioWare'in toplam çalışan sayısının yaklaşık %10'unu oluşturuyor. Etkilenen birçok geliştirici zaten işten çıkarıldı. Bunlar arasında 17 yıllık Dragon Age veteranı Mary Kirby de var. O sadece esprili cüce Varric'i yaratmakla kalmadı, aynı zamanda tüm Dragon Age oyunlarının hikayelerini şekillendirmeye de yardımcı olmuştu.

Jeff Grubb açıklama yaptı

Dreadwolf geliştirilirken bu kadar çok kişiyi işten çıkarmak, oyunun ilerlemesini kesin olarak etkileyecek. Jeff Grubb'ına göre, BioWare, Dragon Age 4 için olası bir 2024 Yaz dönemi çıkış penceresi belirlemişti. Grubb, son Games Mess Mornings yayınında şunları söyledi:

"İnceledikleri tarih önümüzdeki ay, Eylül 2023'tü. Ancak içeride Dragon Age 4 sürekli olarak erteleniyor. Beklentiler bir süre önce 2024 Mart'ına taşındı. 2024 Mart oldukça yakın, değil mi? Ancak o zaman da çıkış yapmıyor. Tarih daha da geriye atıldı. Şu anda en erken Yaz 2024'e kadar çıkmayacak.”

Grubb, BioWare'in Mass Effect ekibinden personel alıp onları Dragon Age Dreadwolf'a yönlendirdiğini ve bunun stüdyo için yaygın bir uygulama olduğunu belirtiyor. Dragon Age Inquisition'ın ardından tüm ekibin elini taşın altına koyduğunu ve bunun yayınlandıktan sonra Dragon Age ekibinin yeni bir fantastik evrende çalışmaya başladığını, daha sonra Mass Effect Andromeda'ya ve ardından Anthem'e geçildiğini de belirtiyor.

BioWare, 2016'dan bu yana Dragon Age 4'ün bir türünün geliştirildiğini ancak geliştirme sırasında birden fazla kez yeniden başlatıldığını söylüyor. Sonraki Dragon Age'in geliştirilmesi, BioWare'in geliştiricileri Andromeda'ya ardından Anthem'e taşıması nedeniyle birkaç kez engellendi. Örneğin, Dragon Age yapımcısı Mark Darrah Anthem'e geçiş yaptı. Darrah sonunda BioWare'i terk etti. Ancak şu anda Dragon Age Dreadwolf ekibine danışman olarak yardımcı oluyor.

Güncellemede BioWare genel müdürü, işten çıkarmaların yeni Dragon Age'i nasıl etkileyeceğine dair şunları söyledi:

"Eğer bunun, Dragon Age: Dreadwolf'un gelişimini nasıl etkileyeceğini merak ediyorsanız, şunu açıkça belirteyim ki, oyunun adanmışlığı asla sarsılmadı. Taahhüdümüz sabit ve hep birlikte Dreadwolf'un Dragon Age adını hak edecek şekilde olmasını sağlamak için çalışıyoruz.”

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2024 22:30
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.08.2023 08:29
Bioware mi kaldı allah aşkına? Gecikecekmiş dragon age falan... Kaç senede bir oyun mu yapamadınız?
MK Okuru
MK Okuru 30.08.2023 16:11
Ve de en çok Mass Effect 4 beklenirken, geliştiricilerini başka bir oyuna aktarmışlar. Oyuncular, oyuncuların talepleri hiç umurlarında değil.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Dragon Age 4'ün geliştirme süreci gecikecek
İlginizi Çekebilir