Dungeon Hunter: Alliance

Mahmut Saral 14.03.2012 - 16:10
Zindanlardan yükselen kötülük
Platformlar PS Vita
Dungeon Hunter: Alliance
  • Yapımcı - Yayıncı Gameloft - Ubisoft
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Hack'n Slash,Role Playing Game
Merlin Puanı 70
Artılar Eğlenceli multiplayer oynanış
Eksiler Senaryo modunu tek kişilik oynayınca keyif vermiyor, karakter sınıfları daha fazla olabilirdi
PS Vita'da zindanlara inmenin, korkutucu yaratıklarla savşamanın vakti geldi. Gameloft tarafından hazırlanan Dungeon Hunter: Alliance, PS Vita'da sahip olabileceğiniz an itibarıyla belki de tek aksiyon RPG oyunu. Daha önce iOS ve Android'te de boy gösteren serinin PS Vita'daki ilk adımı olan yapım, size karanlık güçleri def edip, krallığa yeniden huzuru getirme görevini yüklüyor.

Nerede benim sevgilim?

Genç prens ve prensesin mutluluğu hem krallığı, hem de haklı mutlu etmektedir. Ne var ki bu mutluluk, yerini endişeye, sonrasında da büyük bir acıya bırakmıştır. Amansız bir hastalığa yakalanan genç prenses ölünce, prens de onu tekrar hayata döndürmek için karanlık güçler de dahil her yönteme başvurur. Sonuç olarak prenses hayata geri döner, ama aslında o canlanan insan, iyi niyetli insan değildir. Prensi öldürür ve krallığın üzerine mutsuzluk bulutlarını salar.

Hadi başlayalım

İlk olarak karakter sınıfımızı seçmeliyiz. Üç seçeneğimiz var: Warrior, Rogue, Mage. Bunlardan birini tercih ediyor ve oyuna öldürülen prensle, bir mezarın içinde adım atıyoruz. Fakat uyandığını görünce o da bir hayli şaşırıyor, çünkü öldüğünü biliyor. Fakat kahramanımıza ikinci bir şans verilmiş ve tüm kötülükleri ortadan kaldırması için tekrar yaşama döndürülmüştür. Biz de bu fırsatı iyi kullanmalı, hem sevdiklerimiz, hem de ülkenin huzuru için doğru olanı yapmalıyız.

Taş, kağıt, makas

Evet, Dungeon Hunter'ın işleyişi bu üçlü kadar bilindik ve basit. Size görevler veriliyor, siz yerine getiriyorsunuz. Görev yaptıkça tecrübe puanı kazanıyor, hem kendinizi, hem de silahlarınızı geliştiriyorsunuz. Yeni mekanlara adım atıyor, yeni insan ve düşmanlarla tanışarak hem yeni bilgiler öğreniyor, hem de yeni tehlikelerle karşı karşıya kalıyorsunuz. Senaryo modunda, bazen bizle hareket eden yapay zeka karakterleri saymazsak, yalnız ilerliyoruz. Ancak bir de işin multiplayer boyutu var ve bence bu oyunun oynanabileceği en güzel mod da bu.

Dungeon Hunter: Alliance
Dungeon Hunter: Alliance, ister çevrenizdeki PS Vita sahibi arkadaşlarınızla, isterseniz de PSN üzerinden diğer oyuncularla aynı anda senaryo modunu oynamanıza imkan tanıyor. Gideceğiniz görevler ve mekanlar farklı değil, ancak bu kez bir değil de, toplamda dört kişi hareket ediyorsunuz. Birbirinizle iletişimde olabiliyor, yardımlaşıyor ve en önemlisi çok güçlü düşmanları, tek koldan değil, dört koldan saldırarak daha rahat alt edebiliyorsunuz. Oyunu multiplayer oynarken önemli bir sorunla karşılaşmadığımı söyleyebilirim. Ufak tefek donmalar yaşamadım değil, ancak bunlar oynanışa etki edecek kadar önemli değildi.

Grafikler, sesler

Yapımın grafikleri fena değil. Karakter ve çevre tasarımları, canlı renklerle resmedilmiş. Diyalog sistemi olarak sadece alt yazılar kullanılmış. Sesler ve müzikler de fena değil, özellikle ana menüde çalan temayı beğendiğimi belirteyim. Kontroller konusunda da bir sıkıntı yaşamıyorsunuz. Hem ön ekrandaki dokunmatik sistemden, hem de klasik kontrollerden yararlanarak saldırabiliyor, özel saldırılarınız istediğiniz slotlara atayabiliyor, istediğiniz anda da diğer oyuncularla mesajlaşabiliyorsunuz.

Son sözlere gelirken, Dungeon Hunter: Alliance için beklentilerinizi yüksek tutmamanız gerektiğini ve özellikle multiplayer oynanışının güzel olduğunu söyleyebilirim. Eğer daha önce iOS ve Android için çıkan Dungeon Hunter'ı oynadıysanız, zaten bu oyunu da almanıza pek gerek yok.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 19.05.2024 22:56
Kalan Karakter: 300 Gönder
Dungeon Hunter: Alliance
İlginizi Çekebilir