1/2

Dungeons and Dragons: Chronicles of Mystara

Mert Günhan 14.08.2013 - 17:59
"Kol bozuk"
Platformlar PC, PlayStation 3, XBox 360, Wii U
Dungeons and Dragons: Chronicles of Mystara
  • Yapımcı - Yayıncı Capcom - Capcom
Merlin Puanı 84
1 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%85
Artılar - Muhteşem retro sevincinin dönüşü, tadında bırakılan RPG elementleri, yeni karakterler
Eksiler - Oyun oldukça kısa, tadı damağınızda kalıyor, bir de grafiklere biraz dokunulabilirmiş
Aranızda atari salonu jenerasyonundan kaç kişi var bilmiyorum fakat ben küçükken bu ufak, karanlık ve bol “civv civuvu” sesi çıkan mekanlardan çıkmaz, bütün bayram harçlıklarımı sihirli bir şekilde jetona dönüştürüp burada yerdim. Dungeons and Dragons ile ilk tanışmam ise rol yapma oyunları şeklinde değil atari salonunda olmuştu diyebilirim.

Şimdi, Dungeons and Dragons denildiği zaman insanın aklına doğal olarak meşhur rol yapma oyunu geliyor, böyle bir arcade oyun değil. Fakat durum tam olarak böyle, Dungeons and Dragons’un iki tane mükemmel arcade oyunu vardı eskiden, bunlar Shadow over Mystara ve Tower of Doom. Bunların güncellenip, günümüzde aynı pakette bir araya gelmesine ise Chronicles of Mystara diyoruz.

Dungeons and Dragons: Chronicles of Mystara
Chronicles of Mystara, kesinlikle benim gibi 90’lar da çocuk olanların bayıla bayıla oynayacağı o uzun zamandır beklediği yeniden yapım. Xbox 360, PS3 ve PC için yeniden çıkan oyun, atari salonlarının özlenen havasını odanıza getirmeye and içmiş durumda ve bunu mükemmel bir şekilde gerçekleştiriyor.

Chronicles of Mystara, bir 2D platform oyunu, karşınıza çıkan yaratıkları kesiyorsunuz, farklı kombolarla, silahlarla önünüze ne geliyorsa öldürüyorsunuz ve minimal jetonla oyunda ilerleyebildiğiniz kadar ilerlemeye çalışıyorsunuz. Tabii bütün olay Dungeons and Dragons sevenler için çok ama çok daha eğlenceli bir hale geliyor.

Birer DnD ikonaları haline gelmiş Fighter, Dwarf, Cleric ve Elf gibi karakterleri seçebileceğiniz oyun, bu karakterlerle birlikte gelen farklı özelliklerle birlikte çok daha süper bir hal alıyor. Genelde 2D platform oyunlarında gördüğümüz tek düzelik, Mystara’da mevcut değil. Her karakterin ayrı bir envanter sistemi, özel yetenekleri ve büyüleri var. Bütün bunların yanında, Mystara’yı diğer 2D platform oyunlarından ayıran en büyük özellik karakterlerin seviye atlayabilmesi, 2013’te hala seviye atlama olayı denildiği zaman bir heyecan hissediyorsanız, kesinlikle doğru yerdesiniz.

Dungeons and Dragons: Chronicles of Mystara
Tabii böyle oyunlar tek başına kesinlikle arkadaşınızla oynarken verdiği tadı vermez, bu sebeple Mystara, dört kişiye kadar online olarak oynanılabiliyor, yani bu demektir ki arkadaşlarınızla birlikte Skype üzerinden Mystara seansları sizi uzun süre uykusuz bırakacak gibi.