EA: F2P ileride 'standart' olacak!

Murat Halilbeyoğlu 21.06.2012 - 14:19
Peter Moore'a göre oyun sektörünün geleceği
Eski Xbox yöneticisi şimdi ise EA COO'su Peter Moore yaptığı bir açıklama ile oyun endüstrisinin tarihinde hiç olmadığı kadar büyük bir türbülansta olduğunu belirtti.

"Endüstri olarak inanılmaz zor bir değişim dönemine giriyoruz. Burada bahsettiğim şey elimizdeki iş modelini bırakıp yeni bir tanesine geçmek değil, bahsettiğim şey bir iş modelini bırakıp zilyon tane iş modelini benimsemek."

EA: F2P ileride 'standart' olacak!
"Artık 'Bir konsol devrimi yaşayacağız ve yeni konsollar çıkınca herşey yoluna girecek' klasik mantığı geçerli değil. Konsollar hala yaptığımız işin çok önemli bir parçası olacak. Ama tarayıcılar da öyle ve iOS cihazları da ve Android mobil telefonlar da ve PC'ler de."

"Hepsi bu potporide bir arada gelecekler."

Bu tarz büyük bir değişimde olduklarını iddia ederken Moore öte yandan free-to-play oyun modelinin sabit kalacağına emin. Hatta kendisi bu konuda ileri gidip F2P'nin ileride tüm oyunlar için standart hale geleceğini söylüyor.

"Bence bundan 5-10 yıl sonra müşterilerin 'ücretsiz' terimini kullanması kaçınılmaz olacak."

"Muhtemelen o zamanlarda hala 60 dolarlık oyunlar olacaktır ve hayatta kalmayı başaracaklardır ancak esas büyüme milyarlarca insanı endüstriye çekip onlara oyuncu sıfatını vermek. Hardcore oyuncular bunu duymak istmeyeceklerdir. Onlar yaptıkları katkılarla (oyunları satın almak) bu endüstrinin kalkınmasına yarım ettiklerini ve birşeyler inşa ettiklerini düşünüyorlar -ki haksız da değiller. Ancak benim düşüncem bu yönde."
Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 14:57
Kalan Karakter: 300 Gönder
EA: F2P ileride 'standart' olacak!
İlginizi Çekebilir