EA Games, Belçika hükümetine karşı savaş açma kararı aldı

Furkan Güler 12.09.2018 - 10:35
Bu işin sonu nereye gidecek merak ediyoruz.

Özellikle Star Wars: Battlefront 2'den sonra daha fazla alevlenen lootboxların kumar olarak sayılması konusu, aylar sonrasında bile hale ayakları yere basan bir çözüme ulaştırılmadı. Belçika hükümetinin lootboxları kumar olarak saymasından sonra EA Games ve Blizzard, oyunlarında Belçikalı oyuncular için lootboxları kaldıracağını söylemişti. Sonrasında bu karara 2K Games de katılınca, artık lootboxların oyun dünyasını yavaş yavaş terk edeceğini düşünmüştük.

EA Games neler yapıyor?

Fakat şimdi ise direkt olarak EA Games'in CEO'su tarafından verilen direktif ile FIFA 19 ve FIFA 18 oyunlarında tüm lootboxların kaldırılmayacağı açıklandı. Belçika hükümetine karşı gelen EA Games, kaldırmadıkları lootboxların kumarla bir alakası olmadığını belirtiyor. Yani buradan yola çıkarak geriye kalan lootbox içeriklerinin kumar olduğu EA Games tarafından kabul edildi diyebiliriz.

Sona geldiğimizde Belçika hükümeti, EA Games'in bu kararını görmezden mi gelecek? Yoksa şeytani firmanın üstüne biraz daha gidip işi mahkemeye mi taşıyacak? Bilemiyoruz. Ancak EA Games'in lootboxlardan asla vazgeçmeyeceğini söyleyebiliriz. Bakalım ilerleyen dönemlerde neler olacak? Merakla bekliyoruz.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 17:56
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.09.2018 11:27
Bu sistem asla kalkmaz. Eskiden oyunlar çıktığında tüm içeriğe tek seferde sahip olurduk. Şimdi satın aldığımız oyunlar sanki demo gibi, her şeyi sonradan ekleyip para ile satıyorlar. Yani kısaca işin artık moku çıktı
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.09.2018 07:17
Yav bu sistem niye tutar? EA bi deneme yaptı acaba ben parayı basan oyunu kazanır sistemi yapsam tutar mı diye... Ne oldu? Tabii ki hırslı tüketiciler binlerce dolarını "Al EA sana helal olsun" dercesine yatırdı. Karşılığında oyun bağımlılığı ve daha fazla para isteyen sistemle karşılaştılar
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.09.2018 19:43
Elbette bir kumar bu lootboxlar ea alıştı milleti fondiplemeye
Kalan Karakter: 300 Gönder
EA Games, Belçika hükümetine adeta savaş açtı
İlginizi Çekebilir