EA'in çok oyunculu yeni oyunu Rocket Arena duyuruldu

Alparslan Gürlek 19.06.2020 - 13:11
Dün gece yapılan EA Play Live etkinliğinde EA Originals başlığıyla yeni bir çok oyunculu aksiyon oyunu duyuruldu. Rocket Arena Temmuz'da geliyor. Detaylar haberimizde.

Dün gece kısmen hayal kırıklığı yaşadığımız EA Play Live etkinliğinde EA Originals başlığıyla yeni bir çok oyunculu aksiyon oyunu duyuruldu. Rocket Arena, Temmuz ayında raflardaki yerini alıyor.

EA'in çok oyunculu yeni oyunu Rocket Arena duyuruldu

Rocket Arena, adından da anlayabileceğiniz gibi roket savaşları üzerine kurulmuş bir çok oyunculu aksiyon oyunu. Harley Quinn'e ve League of Legends oyunundaki Nidalee şampiyonuna benzeyen karakterleriyle gelmekte olan Rocket Arena, PvP (oyuncuya karşı oyuncu) ve PvE (oyuncuya karşı çevre) oyun çeşitlerini barındıracak. Oyunda takımlar 3 kişiden oluşacak ve belirli haritalar üzerinde çeşitli oyun modlarında mücadele edecek.

Oyun modlarından bahsetmek gerekirse oyunda 5 farklı oyun modu bulunuyor.

Bunlardan ilki Knockout, rakipleri roket kullanarak arenanın dışına göndermek üzerine kurulu. Roketlerin patlayıcı güçlerini kullanarak bizi arenanın dışına atmaya çalışan rakiplerle mücadele ediyoruz. Sumo güreşi gibi düşünülebilir. Rocketball isimli oyun modunda ise -nedense çok tanıdık geliyor- istersen füzelerle, istersek koşarak ya da fırlatarak roket topunu karşı takımın kalesine göndermemiz gerekiyor. Oyun sonunda en fazla puana sahip olan kazanıyor.

EA'in çok oyunculu yeni oyunu Rocket Arena duyuruldu

Mega Rocket oyun modunda arenaya düşmekte olan devasa bir roketin düşeceği alanda hakimiyet kurup, rakip takımdan daha fazla alana hakim olarak kazandığımız bir mod. Basitçe bölge hakimiyeti modu diyebiliriz. Treasure Hunt ise haritada bir yandan savaşırken, bir yandan da hazine sandıklarını ve havada uçuşan madeni paraları toplayarak servetimize servetler katma peşinde oluyoruz. Ne kadar hasılat kaldırırsak o kadar puanımız oluyor ve oyun sonunda puanı yüksek olan daima kazanıyor. Oyundaki tek PvE (oyuncuya karşı çevre) modu olan Rocketbot Attack modunda ise arkadaşlarımızla birlikte girip bize verilen süre içerisinde haritadaki tüm yapay zeka Rocketbot'ları öldürüyoruz. Oyundaki oyun modları yüzeysel olarak böyle. Üst düzey bir çeşitlilik vaat etmese de gelecekte artıracaklardır.

EA Originals başlığıyla dün gece EA Play Live'da duyurulan oyuna dair detaylar bu şekilde. Oyun tamamen 3v3 PvP ve PvE oyun modlarından oluşuyor. Dürüst olmak gerekirse günümüzde pek ilgi görmeyen, 2008-2012 yıllarının parıldayan türü olan bu çoklu oyunculu oyunlar için gelecek olan Rocket Arena, öyle aman aman bir ilgi uyandırmadı. Yine de belirtelim, oyun 14 Temmuz 2020 tarihinde çıkacak. Oyun Steam, Origin ve konsollar üzerinden erişilebilecek ve tüm bu platformlar arasında çapraz platform oyununu destekleyecek.


Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 04:49
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.06.2020 12:31
Overwatch a benzetmişler karakter tasarımları falan, oynanır ama sarar mı bilmem
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.06.2020 15:59
Basit bir oyun gibi duruyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
EA'in çok oyunculu yeni oyunu Rocket Arena duyuruldu
İlginizi Çekebilir