1/2

Efsanelerle Bir Gezinti #13

Hakan Bozdemir 25.08.2013 - 00:59
Alt koridorun vazgeçilmez şampiyonları
Herkese merhabalar arkadaşlar, ben Hakan. Geçen hafta Ceyda Ablamız'ın yapmış olduğu makalenin devamı niteliğinde bir yazı yazacağım. Alt koridorda hangi şampiyonlar birbirleri ile iyi gidiyorlardı? Hangileri üstünlük sağlıyordu ve hangileri onun karşısında düşük kalıyordu?

Geçen hafta sizlere Ceyda Abla Caitlyn, Vayne, Draven, Corki, Twitch, Graves ve Ezreal'ın alt koridorda kimlerle iyi gittiğini, kimlere karşı üstün olduğunu ve kimlere karşı duramadığını anlatmıştı. Ben ise bu hafta sizlere diğer saldırı gücü taşıyıcılarını anlatacağım.

İlk olarak Ashe ile başlayalım. Ashe gerçekten de yetenek isteyen bir şampiyondur. Minyonları biçerken arada bir soluklanıp kritik biriktirmelisiniz de. Bu sayede hem rakibin canını azaltırsınız, hem de farmınızı kolaylıkla yaparsınız. Genelde kritik veren eşyalar alınır Ashe'e. Ashe'in yanında iyi giden şampiyonlar şunlar: Janna, Leona, Sona ve Nunu. Ashe'in karşısında üstünlük sağladı rakipleri ise Udyr, Vayne, Tristana ve Darius. Karşınıza Ashe geldiğinde bu karakterleri alarak onu ezebilirsiniz: Ezreal, Graves, Kha'Zix ve Sivir.

Efsanelerle Bir Gezinti #13
Şimdi ise sizlere biraz Kog'Maw'dan bahsedeceğim. Kog'Maw gerçektende sağlam bir saldırı gücü taşıyıcısıdır. İstediği zaman mesafesini arttırma özelliği ondan kaçmayı imkansızlaştırır neredeyse. Sürekli olarak ulti atarakta karşı tarafa rahatsızlık verebilirsiniz. Kog'Maw'ın da karşısında güçsüz olduğu şampiyonlar yok değil tabii ki: Blitzcrank, Akali, LeBlanc ve Sivir. Kog'Maw ile iyi giden şampiyonlar ise Nunu, Soraka, Taric ve Lulu. Kog'Maw'ın üstünlük sağladı rakipleriyse Caitlyn, Dr. Mundo, Cho'Gath ve Ashe.

Gelgelelim yeni karakterimiz Lucian'a. Lucian'ın karşısında duramadığı rakipler Vayne, Draven Ezreal olurken; Üstünlük sağladığı rakipleri ise Brand, Varus ve Thresh. Lucian ile iyi giden destek şampiyonları ise şunlar: Thresh, Leona, Nami ve Karma.

Miss Fortune'u da unutmamak lazım tabii. Bu kelle avcısı ise Sona, Leona, Thresh ve Taric ile iyi gidiyor. Tristana, Draven, Caitlyn'in karşısında güçsüz kalıyor aynı zamanda. MF'nin üstünlük sağladı rakipleri ise şunlar: Ezreal, Soraka, Graves ve Vayne.