Electronic Arts bir kolunu kesiyor!

Murat Halilbeyoğlu 25.04.2013 - 16:13
Crysis, Brütal Legend, Bulletstorm öksüz mü kalıyor?
Game Informer bugün yayınladığı bir haberle ilginç bir iddiayı ortaya attı.

Uzun zamandır çalkantılı işlerle adını duyuran ve bir süredir de oyuncu camiasından tepki toplayan Electronic Arts'ın ortaklık kurduğu üçüncü parti firmalar artık dağıtımcının desteğinden mahrum kalabilirmiş.

Olaya yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre EA'nın kontrat tabanlı dağıtım servis mekanizmasını işleten EA Partners'ın kapanması söz konusuymuş.

Bağımsız oyun geliştiricileri ile bu tarz bir anlaşma yapan EA Partners bu süre içinde Crytek (Crysis), Starbreeze (Syndicate), Double Fine (Brütal Legend), ve Epic Games (Bulletstorm) gibi stüdyolar ile ortak işlerde bulunmuştu.

Electronic Arts bir kolunu kesiyor!
Bunlardan en göze batanı ise Kingdoms of Amalur: Reckoning'in talihsiz yapımcısı 38 Studios'tu. Oyunun çıkışından beş ay sonra kapanan stüdyonun bu duruma düşmesinde EA'nın büyük payı olduğu söyleniyordu.

Şu an için firmanın genel merkezinden konu hakkında bir açıklama gelmedi ancak EA Partners'ın kapanması durumunda adı geçen firmaların yeni destekçilerinin kimler olacağı merak konusu.

7 Mayıs'ta 2013'ün mali yıl değerlendirmesini açıklayacak olan EA'nın konu hakkında detaylı bilgi vereceği düşünülüyor. Öte yandan mevcut durumdaki Insomnic'in Fuse ve Respawn’s henüz adı duyurulmayan ilk oyunu paçayı kurtarmış gibi.

John Riccitiello'nn istifası, mobil ve sosyal alanlarda işten çıkartmalar ve Facebook oyunlarında desteğinin çekilmesinin ardından EA Partners'ın kapanması sanki dağıtımcının sadece kendisine çalışmayı düşündüğünü gösteriyor gibi.
Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 10.05.2024 09:05
Kalan Karakter: 300 Gönder
Electronic Arts bir kolunu kesiyor!
İlginizi Çekebilir