Elon Musk ile Cumhurbaşkanının ne görüştüğü belli oldu

Onur Güner 8.11.2017 - 19:53
Ünlü dahi ülkemize yatırım yapacak mı?

Bildiğiniz gibi Paypal'ın ilk kurucusu ve şu anda Tesla ile SpaceX şirketinin CEO'su olan Elon Musk bugün ülkemize gelmiş ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne kabul edilerek Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Görüşmeden önce ortaya birkaç dedikodu çıkmış ve ikilinin elektrikli otomobiller hakkında görüşecekleri söylenmişti. Sonunda bu görüşmenin tüm detaylarını Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıkladı. Söylenene göre Elon Musk ile Türksat 5A ve 5B uydularımız hakkında, milli teknoloji konusundaki yatırımlar, Türksat 6 uydusunun tamamen ülkemizde üretilmesi, büyük şehirlerimizin en büyük sorunu trafiğin çözülmesi ve tabii ki elektrikli otomobiller hakkında görüşülmüş. Ayrıca bütün bunlar dışında Elon Musk uzay araştırmaları hakkında da Cumhurbaşkanımıza detaylı bilgiler vermiş. Lakin bizi heyecanlandıran gelişme ise farklı.

Elon Musk ile Cumhurbaşkanının ne görüştüğü belli oldu

Zira bu konuşulanlar her ne kadar ülkemiz için çok iyi gelişmelerin habercisi olsa da asıl mesele ünlü CEO'nun ülkemize yatırım yapıp yapmayacağı konusu. Şu an için herhangi net bir bilgi yok ancak görüşme sırasında yerli şirketlerimiz ile Elon Musk'ın ortaklaşa projelerde çalışabileceği ve beraber güzel projelerin ortaya çıkarılabileceği görüşülmüş. Yani şayet ortak bir proje geliştirilirse bu Elon Musk'ın ülkemize yatırım yapması demek. Çünkü üretilecek projeler tamamen ülkemizde geliştirilecek. Bunun için de SpaceX veya Tesla şirketinin resmi olarak ülkemize girmesi gerekiyor. Bakalım ünlü CEO Elon Musk ile beraber ülkemiz adına ne tür projeler geliştireceğiz hep beraber göreceğiz.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 08:10
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.11.2017 19:43
Ne gerek var teknolojiye ya reyisimiz çıkar kazlı çeşme meydanına bir inşaaaaaaallaaaaah der bütün dünya diz çöker.Allah reyisimize zeval vermesin.Teknoloji falan bunlar boş iş.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.11.2017 09:06
Roketler de çok manidar olmuş ahahaha
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.11.2017 02:48
Kralllllllll
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.11.2017 00:40
Sosyal medyada bu tarz görüşmelerde siyasi taraf tutmak her ne kadar popüler olsa da teknoloji denilince ülkenin bütününü kapsar. Teknolojide yolumuz daha çok var ancak ülke bazı küçük pürüzlerinden arındığında gelişmeye çok açık olacaktır bence.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.11.2017 23:04
bütün iş yine erdoğanda bitiyor eğer kapıyı sonuna kadar açarsa elon muska,ülkede ciddi yatırımlar hatta seviye atlaması bile olabilir,zira avrupa şuan kendi elektrikli araçlarını 1 yıl erken çıkaracak,teslaya kaptırmak istemiyorlar elektrikli araç pazarını,bunu kullanabiliriz,çok az öngörü gerek...
Kalan Karakter: 300 Gönder
Elon Musk ile Cumhurbaşkanının ne görüştüğü belli oldu
İlginizi Çekebilir