Embracer Group, Duke Nukem ve Deep Rock Galactic stüdyolarını satın aldı

Ersin Kılıç 5.08.2021 - 16:47
İsveç merkezli Embracer Group aralarında Duke Nukem yapımcı stüdyosu dahil olmak üzere sekiz stüdyoyu daha bünyesine kattığını duyurdu.

Embracer Group oyun stüdyosu alımlarına devam ediyor. İsveç merkezli bir firma olan Embracer Group, yaptığı yeni açıklamaya göre aralarında Duke Nukem oyunlarının da yapımcı stüdyosu olan 3D Relams dahil olmak üzere sekiz yeni oyun stüdyosunu daha bünyesine kattıklarını duyurdu. Firma bu yeni alımlar ile birlikte oyun dünyasındaki yatırımlarına devam edeceklerini de bir kez daha göstermiş oldu.

Embracer Group, Duke Nukem yapımcısı dahil 8 stüdyo daha satın aldı 

Firma aslında adını en çok THQ değişimi ile birlikte duyurmuştu. Daha önce THQ Nordic AB olarak bilinen firma kısa sürede büyümeye devam etti ve stüdyo alımlarına başladı. Firmanın resmi sitesi üzerinden yapılan açıklamaya göre Duke Nukem stüdyosu 3D Realms ve son dönemde Deep Rock Galactic  oyunu ile adını duyuran Ghost Ship Games'in de aralarında bulunduğu yeni stüdyolar satın alınmış durumda. Yapılan bu toplu satın alımın maliyetinin yaklaşık 313 milyon dolar olduğu da belirtilmiş. Tabi beklenen hedeflerin tuturulması durumunda stüdyolara ek ödemeler de yapılacağı ve bu rakamın 232 milyon dolar kadar daha yükselebileceği rapor edilmiş.

Embracer Group, Duke Nukem ve Deep Rock Galactic stüdyolarını satın aldı

Firmanın satın aldığı yeni stüdyolar ise şu şekilde;

  • Deca Games
  • 3D Realms
  • Crazy Labs
  • Ghost Ship Games
  • DigixArt
  • Easy Trigger
  • Grimfrost
  • Slipgate Ironworks

Satın alma hakkında açıklama yapan firmanın kurucu ortağı ve CEO'su Lars Wingefors "500'den fazla harika yeteneği ağırlamaktan heyecan duyuyoruz. İleriye dönük birleşme ve satın almaları desteklemek için hala büyük bir net nakit pozisyonuna sahip güçlü bir bilançomuz var. Büyük veya dönüştürücü şirketler de dahil olmak üzere aileye katılmak için girişimciler, yaratıcılar ve şirketlerle devam eden birçok görüşmemiz devam ediyor." ifadeleri ile birlikte satın alımların devam edeceğini de belirtmiş.

Embracer Group bu yeni alımlarla birlikte 40'tan fazla ülkede 240'tan fazla farklı IP'ye sahip durumuna geldi. Ayrıca firmanın çalışan sayısının da 8.000'den fazla olduğu belirtiliyor. 

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 30.04.2024 08:06
Kalan Karakter: 300 Gönder
Embracer Group, Duke Nukem ve Deep Rock Galactic stüdyolarını satın aldı
İlginizi Çekebilir