1/2

En Dertleşilesi 5 Oyun Karakteri

Mert Günhan 4.12.2013 - 17:14
Siz olsanız hangisini seçerdiniz?
Son dönemde bunu çok düşündüm, bir sıkıntımız olduğu vakit oyun oynuyoruz ya, hani bazen zaman geçsin diye, bazen gerçekten unutmak için, bazen ise başka bir şeye odaklanmamak için. İşte aslında o oyunlar bize o an dert yoldaşlığı yapmıyorlar mı? Bizimle birlikte sırtlanmıyorlar mı sorunları?

Aslında epey enteresan, oyunları ele alış şekillerinin ve onlara baktığımız perspektiflerin sürekli olarak değişmesi oyunları gerçekten enteresan yapıyor. Mesela bir dert ortağı olan oyun, başka bir zaman yalnızlığı paylaştığınız, beraber zaman geçirmekten hoşlandığınız veya özlediğiniz bir “olgu” halini alıyor.

En Dertleşilesi 5 Oyun Karakteri
Günün birinde yapay zekaya sahip android teknolojisi hayatımızın bir parçası olursa, işimiz iş anlayacağınız çünkü insan olarak nedense insan dışında kalan şeyler ile paylaşıma daha çok açığız. İnsan bir sorununu arkadaşına anlatmak yerine 5 saat oyun oynamayı tercih edebiliyor, çokta doğal oluyor bu durum. Oysa gerçekten sıkıntısını karşındakine açsa, bu kadar vakit kaybetmeyecek belki, kim bilir?

Neyse, bir sıkıntımız olduğunda oyun oynuyoruz, bu bir gerçek. Peki ama oyunlarda gördüğümüz karakterler gerçekten kötü gün dostlarımız olsalardı, hangi beş tanesini seçerdiniz? Benim seçimlerim şu şekilde:

En Dertleşilesi 5 Oyun Karakteri

5) HK 47

Knights of The Old Republic’in tartışılmaz en sevilen karakteri HK’den bence süper kötü gün dostu olur. Lafını esirgemez ve eğer bir et torbası canınızı sıkıyorsa hemen gider öldürür. HK – 47 tam bir kanka olmasına karşın, sizin yanlışınız varsa söylemekten çekinmez. Bence bütün insanların ondan öğrenmesi gereken çok şey var.

En Dertleşilesi 5 Oyun Karakteri

4) Pyramid Head

Söz konusu Pyramid Head olduğu zaman, eğer moralinizi bozan konuda suçsuz tarafta iseniz korkmanıza gerek yok. Fakat suçlu olan sizseniz vay halinize. Pyramid baba her zaman suçlunun karşısında, suçsuzun yanındadır.

En Dertleşilesi 5 Oyun Karakteri

3) Manny Calavera

Kalbi kırık bir insanı en iyi anlayabilecek adam Manny Calavera herhalde. Grim Fandango’nun fantastik karakteri Calavera, tutkulu yapısıyla hepimizin gönlünde taht kurmuştu. Canınız sıkkın olduğunda, büyük ihtimalle size bir bardak viski getirir, sigarasından bir nefes alır ve “anlat bakalım” derdi, sizde dökülürdünüz.