En iyi FPS mi geliyor !

Ağahan Çelik 3.06.2010 - 12:31
En iyi FPS mi geliyor !

Merlinin Kazanı - Extra Oyuncuların Buluşma Noktası

         Medal of Honor serisi ''Airborne'dan'' beri ortalıkta pek gözükmüyordu. 2009 başlarında oyunu geliştiren EA Stüdyosu ise gelmiş geçmiş en iyi FPS oyunu üzerinde çalıştıklarını açıklamıştı. Oyunun ismi ise: ''Medal of Honor: Operation Anaconda''. EA bunun ilk sinyallerini EA Los Angeles stüdyoları için ''Dünyanın gördüğü en iyi oyun için tasarımcı aranıyor'' ilanı ile vermişti. Gelin biraz oyunu tanıyalım:

Operation Anaconda nedir ?

         Operation Anaconda, 2002 yılında ABD birliklerinin El-Kaide ve Taliban'ı ortadan kaldırmak için Güney Doğu Zormat'da (Afganistan) yaptığı ve sözde başarı ile sonuçlanan operasyonun adıydı. Operasyon, ABD'nin açıklamalarına göre 12 saatte bitecekti; ama beklenildiği gibi de bu süre uzadı. Operasyon sırasında birçok ABD askeri militanlar tarafından esir alındı, El-Kaide silahların yanında gelişmiş füzeler de kullanıyordu. ABD yaptığı bu operasyonda, gördükleri direniş karşısında ''Beklediğimizden daha büyük bir direnişle karşılaştık'' demeçleri vermişti; ayrıca ABD'nin ''Dağlarda binlerce militan öldürüldü'' haberlerinin de yalan olduğu ortaya çıkmıştı. Anaconda operasyonunun ardından ise ''Zıpkın'' adlı bir diğer operasyon başlatılmıştı.

Bu oyun nasıl güzel olacak ?

         Eğer gelmiş geçmiş en iyi FPS ''Anaconda'' ise, bu oyunun büyük bir ihtimalle ''Modern Warfare'' ile yarışacak büyük bir potansiyeli olmalı. EA Los Angeles'ın da bu oyunu geliştirmek için doğru zamana ihtiyacı var. Oyundaki fizik sistemi olabilecek en realistik sistem olmalı, yani ''Modern Warfare'' ile boy ölçüşebilecek bir sistem. Kusursuz olması gereken bir diğer unsur ise hikaye... En az ''Modern Warfare'in'' hikayesi kadar etkileyici ve sürükleyici olmalı ki, Infinity Ward'ın ''Modern Warfare 2'' için hikayeyi önde tuttuğunu biliyoruz.

Online ?

         Oyun diğer FPS'ler ile karşılaştırılacaksa, tabii ki Online modu da olacak. Stüdyo şu an için Single Player Campaign ve Online Campaign üzerinde yoğunlaşmış olsa da, Online mod önem verilen bir diğer unsur. Online modunun güzel bir opsiyon menüsüne ihtiyacı var ki Call Of Duty'nin menüsü gerçekten çok kolaydı ve nerdeyse herkesin kolayca kullanabileceği bir yapıdaydı. Ayrıca yeni Online modları da yaratılmalı (yeni tür bir Search and Destroy veya onun gibi birşey).

         "Medal of Honor: Operation Anaconda" henüz resmi olarak açıklanmadı ve kesin bir çıkış tarihi de yok. Ama eğer yapım aşamasında ise ve bu gelişmeler uygulanırsa, oyun dünyasında büyük bir potansiyeli olacak. Şimdi yapılması gereken şey ise, EA Los Angeles stüdyolarından gelecek aylarda gelebilecek yeni açıklamaları beklemek.

KAYNAK
En iyi FPS  mi geliyor !
webnode.com


Yorumlar 46
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 02:01
Kalan Karakter: 300 Gönder
En iyi FPS  mi geliyor !
İlginizi Çekebilir