Epic Games'ten büyük indirim

Murat Halilbeyoğlu 23.02.2011 - 10:40
Artık firmalar daha rahat oyun yapabilecekler
Epic GamesUnreal Developer Kit için gerekli olan telif hakkı eşiğini arttırdığını duyurdu.

Duyuruyu Epic firmasının başkan yardımcısı Mark Rein firmanın forumunda yaptı. Telif hakkı eşiğini bilmeyen okurlarımız için kısaca anlatmamız gerekirse, herhangi bir stüdyo yaptığı oyunda Unreal Engine ve araçlarını kullanmak için Unreal Development Kit'i satın aldığında teknolojinin sahibi olan Epic firmasına bir para ödemek zorundadır. Ancak özellikle bağımsız stüdyoların finansal açıdan sıkboğaz edilmemeleri için bu ödemeler yeni stüdyo belli bir kazanç sağlayana kadar başlamaz. İşte ödemenin başladığı kazanç noktasına da telif hakkı eşiği denir.

Epic Games'ten büyük indirim
Epic'in eskiden 5,000 dolar olan telif hakkı eşiği artık 50,000 dolar. Yani başka bir firma UDK'yı satın aldığında Epic'e telif ücretini ödemek için 5000 dolar değil 50,000 dolar kazanana kadar vakti olacak. Bu şekilde ödemeleri daha rahat yapıp finansal sorunlarla boğuşmayacak.

Rein yaptığı açıklamada "Farkındayız ki çoğunuzu işe daha yeni başladınız ve teliflere ödeyecek çok paranız yok dolayısı ile 50,000 dolarlık eşik sizi biraz rahatlatacaktır" dedi.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 03:27
Kalan Karakter: 300 Gönder
Epic Games'ten büyük indirim
İlginizi Çekebilir