Eski PlayStation başkanı, PlayStation 5 hakkında konuştu

Furkan Güler 12.04.2018 - 15:29
Andrew House göre fiziksel konsolların sonu yakın değil.

Sekizinci jenerasyon konsollarda liderliği elinde bulunduran PlayStation 4, yavaş yavaş miladını doldururken oyuncuların aklına şimdiden PlayStation 5 gelmeye başladı. 2020 yılından sonra piyasada olacağı tahmin edilen yeni PlayStation hakkında, PlayStation markasının eski başkanı Andrew House da konuştu. House'a göre yeni nesil konsolların, oyuncuya ulaşması açısında hala büyük bir potansiyel var. Eski başkan hala bazı dünya ülkelerinde konsol kültürünün oturmadığını (Türkiye gibi) ve bu ülkelerde konsol kültürünün tamamen oturacağına inanıyor. Sonraki nesillerde de konsolların uzun bir süre marketlerde kalacağını söyleyen House, fiziksel olarak konsolların daha yıllar boyunca oyuncuların karşısında olacağını belirtti.

Eski PlayStation başkanı olan Andrew House, yeni PlayStation hakkında konuştu.

Hali hazırda teknik detayları sızdırılan (veya öyle tahmin edilen) PlayStation 5'in maksimum 3 sene içerisinde piyasada olacağını söyleyebiliriz. Ancak yeni bir konsol jenerasyonunun, eskisine göre video oyun dünyasına neleri değiştireceğini pek bilmiyoruz. Değişim sadece grafik, kaplama veya çözünürlük kalitesi ile mi kalacak? Yoksa devrimsel yeni özelliklerle mi tanışacağız, maalesef orası biraz muamma.

Yorumlar 13
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 15:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.04.2018 17:20
Konsolun kültürü mü olur. Otursa ne olur, ayakta kalsa ne olur. Ama kapitalizmi oturtamayacakları konusunda katılıyorum. Türk milleti, her konsolu almak zorunda olmayan, bilinçli tüketicilerden oluşur.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.04.2018 11:28
bizde konsol kültürü oturmadıysa yine en büyük suç kendilerinin,spiderman gibi bir oyunu 300 tlye satarsan,çıkardığın özel oyunlar bile 200 tl den başlarsa,daha çok beklersi konsol kültürünü,kaç oyunda altyazı var ? zero downda bile altyazı yoktu ! diğer ülkelere özel fiyatlandırma yapın,bize baş !
MK Okuru
MK Okuru 13.04.2018 19:19
Kendilerinin değil devletin suçu aldığımız her şeyin yarısını devlete veriyoruz
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.04.2018 16:30
Türkiye de konsol kültürü oturmuştur.
MK Okuru
MK Okuru 13.04.2018 15:23
katılıyorum..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.04.2018 17:26
"Eski başkan hala bazı dünya ülkelerinde konsol kültürünün oturmadığını (Türkiye gibi),, " yahu ne istiyorsunuz bu memleketten be kardeşim anlamadık gitti.
MK Okuru
MK Okuru 13.04.2018 14:29
doğru bir cümle kurdu editör arkadaşımız. Playstation Türkiye Uncharted 4'ün Türkiye'de 100 bin adet sattığını söylüyor. Çok büyük bir rakam mı devede kulak bile değil. Ülkemizde'ki oyunculuk kültürü bile lol ve dotadan ibaret. Ohalde ülkemizdeki oyun piyasasından sen ne bekliyorsun çok mu ilerdeyiz
Kalan Karakter: 300 Gönder
makaleLe
makaleLe 12.04.2018 20:08
Steam ile şahlanan PC konsollar "bitiyor mu?" dedirtir gibi oldu, konsollar Dijitale ve 4K ya yöneldi. Mobil oyun daha çok para kazandırıyor dendi, konsolların geleceği AAA oyunlar olmazsa biter mi diye korkuttu, AAA oyunlara, kutu açma, bir sürü mobil oyun tarzı içerik satma politikası geldi. Gelecek VR'da mı dendi, ona daha çok var. Online yeni nesil MMO diyeceğimiz tarz, Rekabetçi oynanış şu sıralar zirveyi oynamakla kalmıyor gelecek sadece bundan ibaretmiş gibide gözüküyor. İleride tek başına oynanan oyunlara gülecek kadar sosyokültürel açıdan değişir miyiz ? muallak ama türün geldiği PC platformu olmasına rağmen, konsollarda kendi MMO anlayışını getirdi, yani MMO anlayışı nesil atladı, konsollara yaradı. En nihayetinde her şey popülerleşti, konsol konsolluğunu kaybetti, kaldı ki, konsolların en belirgin özelliği tak çalıştır mantığı bile, dijitale yöneltmek için şekil değişti. Para verdiğimiz kutulu oyundan disk yerine sadece kod çıkmasından korkar olduk. Tüm bunların sonunda, şunu görüyorum, konsollar, platform bakımından aslan payını hala elinde tuttuklarından, teknolojiyi şekillendiren unsur olabilir ama artık "yeni nesil" tarzını konsollar belirlemiyor. Konsollar yeni ve devrimsel şeyler yapmıyor. Tüm bu değişen ve tutulan şeylere ayak uydurup tutunmaya çalışıyor. ps4 ve x1 'in ilk zamanlarını hatırlarsak, doğru düzgün optimize edilmeyen tonla oyun piyasaya çıktı, konsolların kalitesi düştü resmen, biyerde şunu kabul edelim sadece gelişen grafik teknolojisi değil, optimizasyon ve erken piyasaya çıkartılan ve sonundaki rezilliklerin çok boy göstermesi ps4 pro ve x1 x 'in gelme sebeplerindendir. Konsollar bitecek mi ? Tabiki bitmeyecek. PC dediğimiz şeyin gelecektede şimdide bir konsol kolaylığında olmayacağı net, kaslı yapımlar ve oynanış rahatlığı mobile gelir mi ? Bence dokunmatık dünyada zor. Zihin kontrolüne kadar öle bi dünya yok :) yani evet konsollar daha uzun yıllar var ama artık ucuz ve kolay pratik pc-mobil kırması olarak trende ayak uydurarak var.
MK Okuru
MK Okuru 12.04.2018 20:30
Hocam özet geç ben bunu okumam, korktum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Eski PlayStation başkanı, PlayStation 5 hakkında konuştu
İlginizi Çekebilir