Eşsiz deneysel bir hikaye. Datura'yı selamlıyoruz

Batuhan Kavruk 8.03.2012 - 15:03
Kafanız karışabilir, ama merak etmeyin, bu hoşunuza gidecek
Linger in Shadows'un yapımcısı Plastic Studios, yine çok ilginç ve göz kamaştırıcı bir oyuna imza atıyor. Sizlere Datura'yı sunuyorum.

Plastic Stüdyo, yapımında uğraştıkları Datura'yı "Eşsiz deneysel bir hikaye" niteliğinde tanımladı. Ne demek istediğini tam çözemesekte, sırf bu söz bile oyunu çekici yapmaya yetiyor.

Oyunumuzu ister PS Move ile, istersek PS Dual-Shock kolumuzla oynayabiliyoruz. Fakat tabii ki böyle bir oyunu Move koluyla oynamak daha rahat ve güzel olacaktır. Oyunda bir karakterin elini yönetiyoruz. Bu eli kullanarak ormanda yolumuzu bulmaya çalışıyoruz, objelere dokunuyoruz, bir takım şeyleri hareket ettiriyoruz ve bunu sadece görsel olarak değil, deneysel olarak da yapıyoruz.

Ayrıca oyunu oynarken, bulmacalara yönelebilmek, daha sonrasında onları çözmek içinde önemli seçimler yapmak zorunda kalıyoruz. Çok harika bir interaktif havası olan Datura, gerçekten iyi bir çıkış yapacağa benziyor.

Daha önce GDC için sahne alan Datura, Move'un ilk gösteriminden beri iki senedir devam eden bir yapım aşamasında. Ne zaman çıkacağı ise, hala merak konusu.

/


Yorumlar 8
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 13:52
Kalan Karakter: 300 Gönder
Eşsiz deneysel bir hikaye. Datura'yı selamlıyoruz
İlginizi Çekebilir